profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
1 26.01.2020 09:35:08

BREZ SPORAZUMA! Slovenski trener in slovenski klub bosta SPOR reševala na SODIŠČU

V končnici prejšnje sezone so se mu zahvalili za sodelovanje. Iz klubskih pisarn so takrat sporočili, da so se s Francem Fridlom razšli sporazumno, a zdaj 47-letni strokovnjak razkriva, da je resnica drugačna ob prepričanju, da Nafta ni izpolnila vseh svojih obveznosti.

Nogometaši Nafte, ki so prvi del prvenstva v drugem kakovostnem razredu tekmovanja na sončni strani Alp končali na petem mestu na lestvici z devetimi točkami manj od vodilnega Kopra, so zimske priprave začeli pod vodstvom novega trenerja. Izziva pod vznožjem lendavskih vinogradov se je lotil Dejan Dončić, ki je nasledil Mariana Sluko, slovaški strokovnjak je v končnici prejšnje sezone nasledil Franca Fridla.


"ND Nafta 1903 Lendava se je sporazumno razšla s trenerjem članske ekipe, Francem Fridlom in njegovim pomočnikom Simonom Sešlarjem," so sporočili naftaši lanskega 17. aprila in kot razlog navedli slabe predstave moštva na nekaj zaporednih srečanjih. Spomnimo, približno šest mesecev pred tem je 47-letni strokovnjak odstopil, a si je po pogovoru s predsednikom Gaborjem Veghom in njegovem vztrajanju, da spremeni odločitev, vendarle premislil in nadaljeval svoje delo, ki ga je z odločitvijo vodstva kluba končal šest krogov pred koncem prejšnjega prvenstva.


Zdelo se je, da je vse skupaj minilo brez pretiranih zapletov. Tudi zaradi pojasnila iz klubskih pisarn, toda resnica je vendarle nekoliko drugačna in zgodil se je – nesporazum. Kriva je odpravnina. "Ko smo se razšli, nismo našli skupnega jezika, nismo podpisali sporazuma. V klubu so vztrajali, da mi morajo nameniti še dve plači, jaz pa se s tem nisem strinjal. Iz preprostega razloga, ker sem imel še enoletno pogodbo, ki mi bo potekla 31. junija letos," je razkril Franc Fridl. "Dejstvo je, mi je Nafta nakazala dve plači, a to je bilo tudi vse. Naslednjih nakazil, ki sem jih pričakoval, ni bilo več. Nekaj časa sem bil pripravljen počakati ob upanju, da se bo vse skupaj le uredilo, ampak zadeve se niso premaknile z mrtve točke. Seveda sem se odločil zaščititi svoje interese in sprožil sodni postopek," je dodal glavni igralec zgodbe, ki je tudi zaradi nastalega položaja po odhodu iz obmejnega mesta še vedno brez kluba. Če bi namreč vmes sedel na klop kakšne druge ekipe, bi moral prekiniti pogodbo z Nafto, kar bi hkrati seveda pomenilo, da Lendavčani do njega ne bi imeli več obveznosti. "Medtem ko čakam na razplet, se bolj intenzivno ukvarjam z diplomsko nalogo za pridobitev Uefine Pro-licence," je povedal Franc Fridl.

fridl dw
Grega Wernig

Članki iz rubrike