sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Robert Balantič
Robert Balantič
3 04.01.2020 13:16:40

ODZIV, ki smo ga NESTRPNO ČAKALI: Almir Sulejmanović je povedal, kaj misli o tem, da ne bo več TRENER TABORA!

Jurij Kodrun
Spomladi bodo nogometaši Tabora igrali pod taktirko Maura Camoranesija.

Svetovnemu prvaku iz leta 2006 in nekdanjemu zvezdniku Juventusa je mesto na klopi sprostil Almir Sulejmanović, ki bo odslej deloval v vlogi njegovega pomočnika.

Potem ko vodstvo kluba po polomu s Celjani v zadnjem jesenskem krogu ni sprejelo njegovega odstopa, najbrž nihče ni pomislil, da bi se utegnilo zgoditi, da Almir Sulejmanović drugega dela sezone ne bo začel kot glavni trener Tabora, a zgodilo se bo prav to. Nekateri so mnenja, da nova hierarhična ureditev v sežanskem strokovnem štabu na neki način predstavlja degradacijo za nekdanjega branilca.

"S tem, da je klub navezal stike z Maurom Camoranesijem, sem bil seznanjen," je pomembno informacijo, da se nič ne dogaja za njegovim hrbtom, razkril Almir Sulejmanović.

"Menim oziroma sem prepričan, da bi bil to lahko tudi zame osebno le plus, v prvi vrsti pa me zanima uspeh Tabora. Želim si, da bi združili vsa znanja in izkušnje, ki so na voljo, da bi spomladi uresničili želeni cilj, to je obstanek brez dodatnih kvalifikacij. Igralcem razlagam, da ni nič takega, če kdaj tudi standardni član začetne enajsterice sede na klop. Učim jih, da smo ekipa, da je ne glede na osebne interese, ki jih ima vsak izmed nas, najpomembnejši uspeh kolektiva. Vsi se moramo truditi za dobro moštva. Tudi za ceno, če kdaj pa kdaj lastne želje potisnemo nekoliko v ozadje. Navsezadnje gre za nekoga, ki je bil svetovni prvak, igral je na najvišji možni kakovostni ravni, in mislim, da bi se lahko veliko naučil. Način razdelitve vlog je najmanjši problem," je povedal bivši strateg Rudarja.

"Še enkrat bom poudaril, da sem ekipni igralec. In ne, zato me prihod tako ugledne osebe, kot je Camoranesi, ne moti. Nikakor ne. Sicer pa pogosto hodimo v tujino, da bi se dodatno izobraževali, nabiramo nova znanja in izkušnje. Mar ni lepo, če tujina enkrat pride tudi k nam?" je sklenil Almir Sulejmanović.

Članki iz rubrike