Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 04.01.2020 07:57:45

Miha Zajc ima NOVEGA in IZJEMNO RESNEGA SNUBCA! Ruskemu prvaku štrene meša klub iz LIGE PET!

Jurij Kodrun
Fenerbahče se je znašel v velikih težavah, grozi mu kazen zaradi kršenja finančnega fair-playa. Nastali položaj pa želi rešiti tudi s prodajo Mihe Zajca.

Finančno poročilo kaže, da je turški velikan v kar precejšnjem minusu, tako da mora nekako zbrati 21,3 milijona evrov. V klubu so prepričani, da bodo to najlažje dosegli s prodajo nekaterih igralcev, kar bi prineslo želeno vsoto, obenem pa bi se s prodajo znebili tudi nekaterih donosnejših pogodb, s katerimi bi se proračun nekoliko sprostil in bi lahko na svoj račun prišel tudi trener Ersun Yanal, ki želi okrepiti ekipo in se z njo še bolj resno vključiti v boj za naslov prvaka; Fener je po polovici prvenstva četrti in za vodilnim Sivassporjem zaostaja šest točk.

Miha Zajc je eden izmed glavnih kandidatov za prodajo, toda določeno težavo povzroča dejstvo, da je primorski vezist trenutno poškodovan, njegova vrnitev na nogometne zelenice pa je predvidena šele za drugo polovico februarja.

Ne glede na to povpraševanje po slovenskem reprezentantu obstaja. Iz Turčije prihajajo informacije, da se je zanj zelo resno ogrel ruski prvak Zenit, ki tudi v tej sezoni kraljuje na domači nogometni sceni. Ekipa iz Sankt Peterburga je po dobri polovici prvenstva trdno zasidrana na vrhu lestvice, kjer ima že deset točk prednosti pred zasledovalci.



Turki se zavedajo, da bodo zaradi poškodbe za Zajca težko dobili deset milijonov evrov, kolikor so želeli zanj iztržiti poleti. Še pred nekaj dnevi se je govorilo, da bi bili zadovoljni že s polovico tega zneska, vendar je jasno, da bi zaradi težav, v katerih so se znašli, radi iztržili kar se da največ. Tako je v javnosti zakrožila številka osem milijonov evrov, s katero bi bili pri Fenerju izjemno zadovoljni.

Odgovorni pri Zenitu so že zahtevali podrobno zdravniško poročilo, s katerim bi imeli popoln vpogled v trenutno stanje slovenskega reprezentanta. Omenimo pa še lahko, da se je na Fenerjevem seznamu ob Zajcu znašlo še pet nogometašev, ki jih klub želi prodati, da bi zbral dovolj sredstev ter se izognil morebitni kazni in morda uspel pripeljati kakšno okrepitev.

Toda v teh dneh se je zgodil preobrat. V vojno za Zajčev podpis se je zelo resno vmešal italijanski prvoligaš - Brescia. Trenutno osemnajsta ekipa serie A je že začela pogajanja o morebitnem nakupu Mihe Zajca. Italijani želijo posel skleniti čim prej.

Članki iz rubrike