sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
3 04.01.2020 08:07:14

OGROMNE težave SLOVENSKEGA PRVOLIGAŠA: Trener OSTAL brez NAJOŽJIH SODELAVCEV!

Jurij Kodrun
Sedem mesecev je dolga doba, sploh ko gre za nogomet.

Toda prav toliko časa je že minilo od takrat, ko so se nogometaši Rudarja veselili zadnje prvenstvene zmage. Do nje so prišli 22. maja, ko so premagali Celjane, v prvem delu tekoče sezone pa jim ni uspelo ugnati nikogar. In temu primerno so v zimski premor odšli kot najslabša ekipa lige.

Tako bo še toliko bolj zanimivo spremljati, kaj bodo v zeleno-črnem taboru naredili, da bi se dvignili iz območja, ki tako zlovešče grozi z izpadom v nižji rang tekmovanja. Trenerja Andreja Panadića nikakor ne čaka lahka naloga, da bi enemu izmed tradicionalnih slovenskih prvoligašev zagotovil igranje med elito tudi v naslednjem tekmovalnem obdobju.

Kmalu po koncu jesenskih obveznosti so iz kluba sporočili, da začetek priprav načrtujejo že za soboto, 4. januarja, a so se načrti nekoliko spremenili, tako da bo ekipa prvi trening opravila dva dni pozneje, torej v ponedeljek - knapi imajo za prvi in drugi dan že napovedana dva treninga.

Uvodni del priprav bodo opravili v domačem okolju, 27. januarja pa jih čaka odhod v Umag. Na hrvaški obali bodo ostali do 6. februarja, kjer si želijo odigrati pet prijateljskih tekem, v katerih bi minutažo dobili vsi igralci. Toda knape najprej čaka še kar nekaj stvari, ki jih morajo rešiti. V klubu je kar precej negotovosti, saj še ni jasno, s kakšnim kadrom bodo zeleno-črni startali v drugi del sezone. "Finančno smo omejeni. Poleg tega smo zadnji na lestvici in igralci se nas izogibajo. Saj ne, da nas kategorično zavračajo, pač pa iščejo boljše rešitve, zato ni lahko najti okrepitev. Dobro bi bilo, če bi lahko kaj spremenili na določenih igralnih položajih, toda vse je odvisno od denarja. Bomo videli, kaj se bo zgodilo tako glede odhodov kot prihodov, o konkretnih imenih pa trenutno ne morem govoriti. Mi lahko ponudimo dobre pogoje in kakovostno delo," je kolegom iz tiskane izdaje Ekipe SN zaupal trener Panadić, povedano pa pomeni, da Velenjčani pozimi v svoje vrste ne bodo pripeljali zvenečih imen.

panadic gw
Grega Wernig
Veseli bi bili, če bi morebitne novince krasil vrhunski potencial, ozirali pa se bodo tudi po igralcih, ki so v trenutnem klubu zapostavljeni, ali pa po takih, ki se vračajo po poškodbi. "Iskali bomo različne rešitve in to bi bilo dobro narediti čim prej. Pomembno je, da igralci pridejo pravočasno, in ne v zadnjem tednu priprav. Slednje ni dobro in temu bi se rad izognil," je iskreno povedal velenjski strateg, ki pa ima še eno veliko težavo.

Ostal je namreč brez pomočnika, trenerja vratarjev in kondicijskega trenerja. "Že pred mojim prihodom sta pomočnik Žiga Kljajić in Nace Janežič klub obvestila, da bosta odšla. Upal sem, da si bo kdo premislil, a to je bilo pisno in praktično gotova stvar. Zamer ni, zdaj je treba le še najti rešitev. Iščemo nove ljudi, a je težko priti do njih. Kar zadeva kondicijsko pripravo, je Igor Vinojčić zamenjal Naceta Janežiča. Pomočnika še iščemo, imamo določene težave, vendar jih bomo nekako rešili," je razložil nekdanji branilec Dinama, ki še vedno ni izgubil upanja v boljše čase.

Članki iz rubrike