Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
29.12.2019 17:45:57
Deli članek:

S TOŽBO IZSILJUJE PRESTOP?! Zvezdnik Barcelone se je dogovoril z VELIKANOM, a se je ZATAKNILO!

Profimedia

Pri Barceloni je kar nekaj nogometašev, ki niso zadovoljni s svojim statusom.

Eden takih je tudi Arturo Vidal. Čilenec se na stadionu Camp Nou ni najbolje znašel, zato si želi oditi nekam, kjer bi bil bolj pomemben člen zasedbe. Iz Italije pa prihajajo informacije, da se je pravzaprav že dogovoril za sodelovanje s tamkajšnjim prvoligašem.

V svojih vrstah si ga želi imeti Antonio Conte, stvar pa je šla celo tako daleč, da se je že dogovoril za sodelovanje z Interjem. Če bi k črno-modrim prišel januarja, bi mu ti dali 4,5 milijona evrov do konca sezone, potem pa bi dobil še šest milijonov za vsako od naslednjih dveh, saj bi podpisal dveinpolletno pogodbo.

Toda vse vendarle ne gre tako kot si je Vidal zamislil. Čeprav si veliko ljudi pri Barceloni želi, da bi Čilenec odšel, je trener Ernesto Valverde odločen, da ga zadrži, tako da so se pogajanja med Barco in Interjem zataknila.

Inter je Kataloncem predlagal, da bi Vidala vzel na polletno posodo, potem pa bi odkupil njegovo pogodbo. Italijani so pripravljeni v pogodbo zapisati znesek, ki bi ga poleti plačali Barci za predčasno prekinitev sodelovanja z Vidalom, ta pa znaša 12 milijonov evrov. In prav to naj bi bil kamen spotike pri finalizaciji dogovora, Katalonci si namreč želijo iztržiti malo več, njihova želja je, da bi se približali štivilki 20 milijonov evrov.  

Res je, da razlika niti ni tako velika, a je vprašanje, ali so pri Interju pripravljeni še nekoliko dvigniti svojo ponudbo. Pri Barceloni pa se bojijo, da bi Vidal rad izsilil prestop po nižji ceni. Pred kratkim je namreč tožil klub, ker mu ta ni izplačal bonusov za preteklo sezono, v Barceloni pa se sprašujejo, zakaj se je 32-letnik za tako potezo odločil prav zdaj - nekaj dni pred začetkom prestopnega roka - in ne že prej.