zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

dm
dm
0 22.12.2019 08:47:02

V Ljudskem vrtu je - ŽIVAHNO! Poglejte, s katerimi NOGOMETAŠI je POGODBO podpisal ZLATKO ZAHOVIĆ!

Jurij Kodrun
Z začetkom novega leta se odpira zimska nogometna tržnica, ki je sicer po navadi precej manj aktivna kot tista poletna, vendar vsaka zima prinese tudi kakšen odmeven prestop. To pa je tudi čas, ko se lahko klubi brez kakršnihkoli omejitev pogovarjajo z nogometaši, ki se jim poleti iztečejo pogodbe, in jim ponudijo mesto v svojem moštvu od junija naprej.

Pogled na seznam nogometašev Maribora, ki se jim poleti iztečejo pogodbe, je zelo zanimiv. Na njem je nekaj igralcev, ki bi bili gotovo zanimivi številnim evropskim klubom, še posebej če bi jih lahko dobili brez plačila odškodnine. Martin Milec je denimo slovenski reprezentant in ima kot takšen gotovo določen ugled. Jasmin Mešanović je v svoji vijoličasti karieri odigral nekaj zelo dobrih tekem, s katerimi je brez dvoma opozoril nase. O Amirju Derviševiću verjetno ni treba izgubljati besed. Najboljši asistent slovenske prve lige v prejšnji sezoni poseduje levico, kakršno ima le malokdo. Ne govorimo samo o slovenskem nogometu, temveč o svetovnem. Nino Žugelj je velik talent in ni malo klubov, ki so pripravljeni pod svoje okrilje vzeti nebrušen diamant. Že zato, ker zanje vse skupaj ne predstavlja tveganja. Če ga bodo uspeli izbrusiti do konca, bodo dobili odličnega nogometaša. Če ne, ne bodo jamrali. Navsezadnje so ga dobili povsem brezplačno. Zadnji seznam Nogometne zveze Slovenije (17. decembra 2019) govori o tem, da imajo Štajerci na seznamu nogometašev kar 11 igralcev, ki jim poleti potečejo pogodbe, toda Zlatko Zahović je v zadnjih tednih pošteno pljunil v roke in po naših informacijah večini nogometašev že podaljšal pogodbe.

Zanimivo, na seznamu nogometašev Maribora, ki jim potečejo pogodbe, sta bila še oktobra tudi oba leva bočna branilca, izkušeni Mitja Viler in mladi talent Žan Kolmanič. Obema se je poleti iztekala pogodba, toda pisali smo že, da je Zlatko Zahović z obema podaljšal pogodbo in da bo Darko Milanič tudi v naslednji sezoni skrajno levo v obrambi izbiral med zdajšnjima levima bočnima branilcema. Med Primorcem, ki je na večni lestvici nogometašev z največ nastopi v vijoličastem dresu na zelo visokem četrtem mestu, le 24 nastopov mu manjka do tretjega Aleša Križana in točno 50 do Tomislava Prosena. Oba omenjena nogometaša bi lahko Mitja Viler do konca mariborske kariere tudi ujel, Marcos Tavares je s 543 nastopi razred zase. In še vedno najstnikom, 19-letnim talentom, ki bo 3. marca dopolnil 20 let. Zdaj je tudi NZS potrdila, da je Zahović z obema omenjenima nogometašema podaljšal pogodbi. Mitja Viler je v podpis dobil novo enoletno pogodbo, ki jo je rade volje tudi podpisal, Žan Kolmanič pa je podpisal dvoletno pogodbo, tako da bo v Ljudskem vrtu ostal vsaj do 31. maja 2022.

Mešanović in Dervišević že podpisala?

Nista pa Viler in Kolmanič edina nogometaša, ki naj bi že podpisala novi pogodbi z Mariborom. Čeprav na seznamu Nogometne zveze Slovenije v tem trenutku piše, da se Amirju Derviševiću, Jasminu Handanoviću, Jasminu Mešanoviću, Martinu Milcu, Sandiju Ogrincu, Aleksandru Rajčeviću in Ninu Žuglju poleti iztečejo pogodbe ter da so na seznamu nogometašev tudi mladinci Medin Bajrami, Belmin Bobarić, Nick Hanik Horvat in Alen Jurca, naj bi po naših informacijah Zlatko Zahović večino pogodb že podaljšal.

Mediji v BiH so že pred dnevi poročali, da je njihov potencialni reprezentant Jasmin Mešanović že podpisal novo dveletno pogodbo z vijoličastimi, in njihove informacije naj bi bile točne. Sedemindvajsetletni napadalec, ki v dresu petnajstkratnih slovenskih državnih prvakov po navadi igra na položaju krila, bo v Ljudskem vrtu ostal do poletja 2022. V našem časniku ste pred dnevi lahko prebrali tudi, da je najboljši strelec v zgodovini slovenske reprezentance opravil prve pogovore z večkrat odpisanim in vsakič vrnjenim Amirjem Derviševićem. Pogovore, ki so bili pozitivni, in po naših informacijah je nadaljnje sodelovanje med visokoraslim vezistom z odlično levico ter aktualnim slovenskim državnim prvakom že dogovorjeno. Tudi oba mlada mariborska nogometaša Sandija Ogrinca in Nina Žuglja naj bi mariborski navijači v naslednji sezoni videvali v vijoličastem dresu, pri čemer se zdi, da predvsem usoda Žuglja v Mariboru ni ogrožena, saj ga Zlatko Zahović izredno ceni in v njem vidi obrise njemu tako zelo ljubega Josipa Iličića.

Handanović bo lahko izbiral

Malce negotova je usoda Jasmina Handanovića. Ne zato, ker bi snovalec kadrovske politike pod Kalvarijo razmišljal o tem, ali naj izkušenemu vratarju ponudi novo pogodbo, temveč predvsem zato, ker še ni jasno, ali bo Handanović želel braniti še eno sezono. Če si bo zaželel med vratnicama stati tudi po dopolnjenem 43. letu (čez dober mesec bo praznoval svoj 42. rojstni dan), bodo vijoličasti seveda z njim podpisali novo pogodbo. V tem trenutku ni znano, kako bo z Aleksandrom Rajčevićem. Izkušenemu branilcu je Maribor zadnja leta ves čas stal ob strani, mu podaljševal pogodbe kljub številnim težavam s poškodbami in videli bomo, kako se bo Zahović odzval tokrat. Dejstvo je, da Darko Milanič na Primorca ne računa več resno, zato bo zanimivo spremljati, kaj se bo zgodilo z Rajčevićem. Za zdaj pogodbe ni podaljšal niti Martin Milec, ki je v tej sezoni kazal precej skromne predstave. Vseeno gre za slovenskega reprezentanta, ki ima svojo vrednost na nogometnem trgu, zato gre pričakovati, da bosta Milec in Zahović za isto mizo sedla že takoj na začetku leta 2020.

Članki iz rubrike