reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
1 11.12.2019 12:31:02

PREMIKA SE: Maribor ga krvavo potrebuje, to so sveže informacije iz LJUDSKEGA VRTA!

Grega Wernig
Nogometni klub Maribor je danes slovesno predal projektno dokumentacijo za obnovo zahodne tribune stadiona Ljudski vrt Mestni občini Maribor. Izbira izvajalca gradbenih del je še v teku, še vedno pa po ocenah župana Saše Arsenoviča velja, da bo tribuna obnovljena do spomladi 2021, torej še pred nogometnim evropskim prvenstvom do 21 let.

Razpis za izvajalca gradbenih del so na občini objavili sredi oktobra, iztekel se bo konec prihodnjega tedna. "Januarja gremo v pogajanja o ceni in končni cilj je, da je ta zadnji del stadiona končan do aprila 2021. Tako tekme, ki so takrat predvidene, niso ogrožene," je ob prejemu kupa dokumentacije povedal župan.

Gre za nadaljevanje del, ki ob zadnjih gradbenih posegih na stadionu leta 2008 niso bila dokončana. Ureditev prostorov pod severno in južno tribuno, ki so jo začeli lani, je že skoraj končana. Večji zalogaj pa je obnova stare, delno spomeniško zaščitene zahodne tribune, ki se jo obljublja že vrsto let. Zdaj se mudi, saj bo Slovenija skupaj z Madžarsko junija 2021 gostila nogometno evropsko prvenstvo do 21 let, otvoritvena tekma pa naj bi bila v Ljudskem vrtu.

Da bi zadevo premaknili z mrtve točke, je NK Maribor financiral projektno dokumentacijo, prejšnja mestna oblast na čelu s takratnim županom Andrejem Fištravcem pa je tik pred volitvami privolila, da gre v ta projekt, čeprav je bilo že takrat jasno, da bo to za občinsko blagajno velik zalogaj. V lanskem proračunu so za to predvideli pet milijonov evrov, a so vse ponudbe, ki so prispele na razpis za izbiro izvajalca del, bistveno presegale ocenjeno vrednost investicije.

Nova mestna oblast je pozvala k novelaciji investicijskega programa, po kateri se projekt po neuradnih navedbah ocenjuje na 6,5 milijona evrov. O konkretnih vsotah Arsenovič danes ni želel govoriti, tudi predsednik NK Maribor Drago Cotar je klubski del stroškov za projektno dokumentacijo označil za poslovno skrivnost.



"Klub, katerega domovanje je v Ljudskem vrtu, si želi čimprejšnjo obnovo in upamo, da pri izbiri izvajalca del ne bo zapletov in bo obnova končana takrat, kot je zastavljeno," je dejal Cotar.

"Kakšne bodo cene, bo pokazal čas. Upam, da bodo podjetja, ki so večinoma iz tega okoliša, razumela tudi svojo družbeno odgovornost in poskušala graditi po najboljših možnih cenah, da bo projekt izvedljiv," je dejal Arsenovič.

Vsi upajo, da se projekt zahodne tribune ne bo zapletel tako kot trenutno potekajoča obnova srednjega bazena v pokritem kopališču Pristan. Ta je zaprt že skoraj šest let, zaključek obnove pa se je zaradi nujnih dodatnih del že večkrat zamaknil in podražil. Po zadnjih napovedih naj bi bazen odprli sredi tega meseca, a je bilo pri pregledu bazenske školjke prejšnji teden ugotovljeno puščanje školjke na več mestih.

O novem datumu odprtja bazena na občini trenutno ne želijo govoriti, ker ni jasno, koliko časa bo potrebno za odpravo ugotovljenih napak. "To je ena izmed zgodb, kjer velja pravilo, da če lahko gre kaj narobe, bo tudi šlo. Pomirili so me, da takšna puščanja na začetku niso nič nepričakovanega, vsekakor pa si tega nismo želeli. Upam, da bodo te napake hitro odpravili, saj se zgodba Pristana vleče kot jara kača in bi res bil že čas, da se gremo lahko ponovno tja kopat," je danes povedal župan.

Značke: maribor, ljudski-vrt

Članki iz rubrike