Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 10.12.2019 23:19:15

Hud udarec za Samirja Handanovića! Rezervisti Barcelone ŠOKIRALI VSE in ...

Profimedia
Po torkovih tekmah 6. in zadnjega kroga skupinskega dela lige prvakov so se v osmini finala PSG, Realu Madridu, Bayernu, Tottenhamu, Manchester Cityju, Juventusu, Barceloni in Leipzigu pridružili še Liverpool, Napoli, Borussia Dortmund, Lyon, Valencia in Chelsea.

V skupini E so bili pred tem krogom v igri za napredovanje še branilec naslova Liverpool, Napoli in Salzburg. Angleži so gostovali v Avstriji in na tekmi, polni priložnosti, zmagali z 2:0. Naby Keita v 57. in Mohamed Salah v 58. minuti sta bila strelca za zmagovalce. Prvič v tej sezoni na tekmi ni zadel mladi Salzburgov napadalec Erling Haaland, sicer drugi strelec tekmovanja z osmimi zadetki. Salzburg bo nadaljeval v evropski ligi.

Napoli pa je pričakovano s 4:0 odpravil Genk. Junak tekme je bil Arek Milik, ki je med tretjo in 38. minuti dosegel "hattrick", en gol je dosegel z bele pike. Drugo najstrožjo kazen na tekmi je v 75. minuti unovčil Dries Mertens za 4:0.

V skupini F sta si osmino finala priigrala Barcelona ter danes še Borussia. Ta je gostila praško Slavio in zmagala z 2:1, potem ko sta zadela Jadon Sancho v deseti in Julian Brandt po Sanchovi podaji v 61. minuti. Julian Weigl je bil izključen v 77. minuti.

Inter s Samirjem Handanovićem, ki je branil celo tekmo, bi moral za napredovanje zmagati proti Barceloni, a je izgubil z 1:2. Carles Perez je Katalonce popeljal v vodstvo v 23. minuti, Romelu Lukaku pa je izenačil ob koncu prvega dela. Interjevo usodo je zapečatil mladi Ansu Fati, ki je zadel kmalu po vstopu v igro v 86. minuti. Italijane čakajo nastopi v evropski ligi.



V skupini G si je že pred tem napredovanje zagotovil Leipzig, ki je danes brez pomoči poškodovanega Kevina Kampla gostoval v Lyonu in igral 2:2. Nemci so v prvem polčasu zadeli dvakrat z bele pike (Emil Forsberg in Timo Werner), Francozi, ki so bili drugi v skupini, pa so znižali v 50. minuti prek Houssema Aouarja, izenačili pa v 82. z golom Memphisa Depaya.

Benfica pa je zanesljivo premagala Zenit s 3:0 in si priigrala tretje mesto za 1/16 finala evropske lige. Franco Emanuel Cervi, Pizzi z bele pike in Sardar Azmoun z avtogolom so bili strelci za Portugalce. Rusi so od 56. minute igrali z igralcem manj.

V skupini H je bil pred tem le Lille izločen iz boja za osmino finala. Vanjo sta se prebila Chelsea, ki je bil z 2:1 boljši prav od Lilla, in Valencia, ki je v gosteh premagala Ajax z 1:0. Za Špance je zadel Rodrigo v 24. minuti, za Chelsea pa Tammy Abraham v 19. in Cesar Azpilicueta v 35. minuti. Loic Remy je bil strelec pri Francozih v 78. minuti. Ajax bo kot tretjeuvrščeni nadaljeval v evropski ligi.

V sredo bodo še preostale tekme, odprti sta le še dve drugi mesti, in sicer v skupinah C (zanj se borijo Šahtar, Dinamo Zagreb in Atalanta) ter D (Atletico in Bayer).

Značke: nogomet, liga prvakov

Članki iz rubrike