Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
3 11.12.2019 09:56:00

V Mariboru bi mi ploskali, če ... Šporar odprl DUŠO in spregovoril o VSEM!

m24.si
Da Slovenija že dolgo ni imela tako učinkovitega napadalca, kot je ta hip Andraž Šporar, ni dvoma. Kar 59 golov na 77 tekmah v dresu Slovana pove vse. V Bratislavi si je ustvaril status zvezde, kar smo občutili na vsakem koraku. A 25-letni Ljubljančan že pogleduje naprej. Prepričan, da je prerasel Slovaško, in odločen, da je dovolj dober tudi za večje nogometne odre.

Začnimo z vprašanjem, ki je v teh dneh še kako aktualno: bo jutrišnja tekma lige Europa z Brago vaša zadnja v dresu Slovana?
Ne vem, na to težko odgovorim.

Je pa najbolj realno, da boste odšli iz Bratislave, kajne?
Rekel bom takole: mislim, da sem v zadnjih dveh letih Slovanu dal ogromno; seveda po tem, ko me je Slovan vrnil na evropsko nogometno sceno, za kar mu bom vedno hvaležen. Zabil sem kar nekaj golov, si ustvaril ime, zbudil zanimanje drugih klubov. Toda res ne morem trditi, ali sem bližje odhodu ali obstanku. Razmišljam le o zadnji tekmi – in dopustu, ki ga zelo potrebujem. Potem bomo videli, kako naprej.

Vam Slovan pri prestopu ne bo nagajal? Prepričani smo, da bi vas z veseljem zadržal, če bi bilo to možno.
Mislim, da mi ne bo. V prvi vrsti si obetajo dober zaslužek. Dejstvo je, da sem v Bratislavi že dve leti. Zabil sem okrog 60 golov, osvojili smo pokal, postali prvaki, se po dolgem času prebili v skupinski del lige Europa. Z dobrimi igrami smo na tribune spet pripeljali ljudi in ti na tekmah Slovana uživajo. Mislim, da sem Slovanu dal vse, kar sem mu lahko dal, on pa seveda meni. Ne, mislim, da mi pri prestopu ne bodo nagajali. Če bodo želeli napredovati, bodo morali začeti tudi drago prodajati svoje najboljše nogometaše. Kdaj začeti, če ne zdaj?

Ste pripravljeni na korak naprej?
Prepričan sem, da sem pripravljen, oziroma lahko rečem vsaj to, da komaj čakam, da se preizkusim v močnejši ligi. Verjamem, da lahko igram v zelo dobrem klubu iz močne evropske lige. Kako pa naj razmišljam – da nisem dovolj dober? Ne. Stoodstotno verjamem vase.

Malce za šalo, malce zares: Liverpool, za katerega navijate od mladosti, je verjetno prevelik za vas, mar ne? (smeh)
Ha, ha. Enkrat želim stopiti na Anfield kot nogometaš. Če želiš okrepiti Liverpool, moraš zabiti ogromno golov v eni najmočnejših lig. Mogoče pa bom kdaj na Anfield stopil kot nasprotnik Liverpoola. Tudi to ne bi bilo slabo.



ZAME JE NEUVRSTITEV NA EVROPSKO PRVENSTVO VELIK NEUSPEH
Kako razočarani ste bili po zadnjem žvižgu v kvalifikacijah za Euro 2020?
Zelo. Res zelo. Najbolj mi je žal zaradi tega, ker smo imeli vse v svojih rokah. Samo od nas je bilo odvisno. Zame je dejstvo, da se nismo uvrstili na evropsko prvenstvo, velik neuspeh. Iskreno povedano: ne Avstrija ne Poljska se mi ne zdita takšen bavbav, da ne bi mogli biti vsaj drugi na lestvici. Ponavljam, izredno sem razočaran, ampak zdaj je, kar je. Zaradi tega reprezentančnega nogometa ne bomo nehali igrati in čez leto dni se bodo začele nove kvalifikacije, ki bodo ponudile novo priložnost. Za zdaj pa še boli in res je škoda, ker bi lahko bilo drugače.

Marsikdo je prepričan, da bi bilo bolje, če bi Slovenija svoje domače tekme igrala v Mariboru. Bi vam bilo to všeč? Vsi vemo, da ste deklariran navijač Olimpije …
Nikoli nisem skrival, da je Ljubljana moje mesto. Sem Ljubljančan in najraje igram na stadionu v Stožicah. Ampak zakaj ne bi igrali tudi v Mariboru? Ne vidim razloga, zakaj ne. Mislim, da je na reprezentančnih tekmah klubsko rivalstvo pozabljeno. Veliko je bilo nogometašev Maribora, ki so kot člani reprezentance zaigrali v Ljubljani in bili pozdravljeni z aplavzom. Mislim, da so tudi navijači v Mariboru dovolj odprti, dovolj razumni, da bi naredili enako. Če pa ne bi bilo tako, pa …

Bi vas bolelo, če bi vam žvižgali?
Če bi na koncu Slovenija zmagala, me to sploh ne bi motilo.

Pa menite, da bi vam zaradi vaše burne preteklosti dejansko žvižgali, če bi bili v dresu Slovenije?
Ne verjamem, da bi mi skandirali, ampak hkrati menim, da me ne bi izžvižgali kot reprezentanta Slovenije. Če pa bi me … To me ne bi ganilo. Preprosto bi preslišal. Bi pa razumel. Vsi vedo, kdo sem, kaj sem in kako gledam na razmere v slovenskem klubskem nogometu. Moj klub je Olimpija, Maribor pač ni. Ampak govorimo o reprezentanci. O nekem drugem svetu. Zato sem prepričan, da bi tudi v Mariboru doživel aplavz, če bi dal gol za zmago.

CELOTEN INTERVJU Z ANDRAŽEM ŠPORARJEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike