Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
6 12.11.2019 09:56:22

Darko Milanič PRIZNAL, da je želel, da Amir Dervišević – TRPI! Besede trenerja Maribora OSUPNEJO

Drago Wernig - TAKA
Strateg Maribora z zanimivim priznanjem.

Amir Dervišević je znova pomemben člen začetne enajsterice Maribora, čeprav je bil še pred kratkim odpisan. Visokorasli vezist vijoličastih je tako proti Celju kot proti Bravu igral odlično, proti Domžalam je igral precej slabše. Videlo se je, da je utrujen, da ni svež, čeprav je bila to šele njegova tretja zaporedna tekma in čeprav je med tekmami imel več kot dovolj časa za počitek.

Toda dolg premor brez tekem (in tudi brez pravih treningov) je pustil posledice. In v soboto so vsi pričakovali, da bo Milanič Derviševića v drugem polčasu hitro poklical na klop. A ga ni, v igri ga je pustil vse do zadnjega sodnikovega žvižga.

"Zakaj moja odločitev, da ga ne odpočijem? Ker mu drugače ne bom mogel dati minut in ritma. Če ste opazili, kaj sem pripravljal na klopi … Najprej je bila ideja, da odpočijem dva obrambna vezista in dam v igro druga dva, ki bi sveže organizirala napad, ki bi bolje zapirala sredino. Ker je bil rezultat tako pozitiven, pa sem se potem odločil,  da pustim Derviševića v igri. Da trpi. In mislim, da je bila ideja popolnoma prava, drugače je zelo težko po takem premoru ujeti ritem. Pri Derviševiću je meni v tem trenutku dovolj to, da v vsakem trenutku pokaže, da se je pripravljen 'izgarati' za ekipo. Jasno je, da bodo s časom njegove predstave tudi boljše," je razložil Milanič.

Članki iz rubrike