Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
0 11.11.2019 20:00:53

DO ZADNJEGA JE BILA SKRIVNOST! Najboljše štiri španske ekipe se selijo v Savdsko Arabijo!

Reuters
Španija piše zgodovino. Kaj takšnega se ni zgodilo v 37 letih, zdaj prihaja nova era.

Španski nogometni superpokal bo v naslednjih treh letih na sporedu v Savdski Arabiji. Prvič v zgodovini tega tekmovanja bodo nastopile štiri ekipe. Polfinalni tekmi Valencia – Real Madrid in Barcelona – Atletico Madrid bosta 8. in 9., finalna pa 12. januarja prihodnje leto na stadionu kralja Abdulaha v Džedi.

Barcelona bo nastopila kot aktualna prvakinja, Valencia kot aktualna pokalna prvakinja, madridska kluba pa kot drugo- in tretjeuvrščena ekipa v la ligi. Španska nogometna zveza je lani prvič priredila superpokalno tekmo zunaj španskih meja, v maroškem Tangerju pa je Barcelona premagala Sevillo z 2:1. Slovita zasedba iz Katalonije je do zdaj 13-krat slavila v tem tekmovanju, 10-krat je zmagal madridski Real, dvakrat je bil najboljši madridski Atletico, enkrat pa Valencia.

Savdska Arabija bo za organizacijo superpokalnih tekem v letih 2020, 2021 in 2022 španski zvezi plačala blizu 40 milijonov evrov na leto, približno polovico tega si bodo razdelili vsi štirje udeleženci. Vse tekme na osrednjem stadionu v Džedi, ki sprejme 62.000 gledalcev, si bodo lahko brezplačno ogledale tudi ženske iz Savdske Arabije. Za prireditelja se je potegoval tudi Katar.



Odločitev, da bodo tekme za superpokal v Savdski Arabiji, je bila skrita do zadnjega trenutka zaradi pritiska organizacij, kot je Amnesty International, ki se borijo proti kršenju človekovih pravic.

"Španija želi leta 2030 skupaj s Portugalsko organizirati svetovno prvenstvo, zato želimo širiti svoj ugled. Želimo sodelovati z ostalimi zvezami, kot želi Fifa. Prav zato smo podpisali triletno pogodbo z zvezo Savdske Arabije," je dejal predsednik španske zveze Luis Rubiales in dodal: "Nogometaši so želeli, da pot ne bi bila dolga, zato smo tudi izbrali Savdsko Arabijo. Letalski let traja 5 ur in 15 minut, do nekaterih drugih držav v tej regiji pa dlje."

"Videli bomo, v kakšni formi bodo ekipe po božičnih in novoletnih praznikih. No, vedno je dobrodošla nova lovorika," je dejal kapetan Reala Sergio Ramos. 

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike