Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
12 04.11.2019 12:54:40

Darko Milanič skoraj izgubil živce ob NOVINARSKEM VPRAŠANJU! Nekomu je to VŠEČ, drugemu NI!

Jurij Kodrun
Jeznega Milaniča iz tira vrglo vprašanje o igri, vredni petnajstkratnih državnih prvakov

Strateg Maribora Darko Milanič je bil po koncu tekme s prikazanim zadovoljen. "Tekma je bila zelo zahtevna. Morali smo se prilagoditi stanju igrišča, nasprotniku. Malce manj smo igrali s svojimi kvalitetami in potem postane tekma zelo težka. Pričakoval sem, da bomo v prvem polčasu, ko smo bili bistveno več v njihovem kazenskem prostoru, zadeli še enkrat, a nam ni uspelo. Drugi polčas smo začeli zelo slabo. Nasprotnik je videl priložnost in postal agresivnejši. Potem smo bili v drugem polčasu bolj ali manj v položaju, ko smo tekli za žogo. Naš primarni cilj je na vsaki tekmi – skupaj s tem, da zabijemo čim več golov – ta, da mrežo ohranimo nedotaknjeno. Zadovoljen sem, da nam je na zadnjih dveh tekmah to uspelo. Proti Celju smo imeli tudi zelo veliko priložnosti, ki jih nismo uspeli realizirati, tokrat pa jih je bilo bistveno manj. A osvojili smo tri točke, po načrtu. Fantje so igrali tako, kot smo želeli od začetka. Ne preveč komplicirati v obrambi, igrati hitro naprej, po boku. Imeti globino in tekmeca prisiliti v kakšno napako. Potem se je v drugem polčasu videlo, da nasprotniku ustreza odigrati dolgo žogo, živeti za drugo žogo. Imajo takšne značilnosti, iz tega ustvarijo pritisk. Zadovoljen sem z zmago, ki je plod moštvenega dela," je začel Primorec.

"Mislim, da je 'duel igra' in spretnost njihovih igralcev v napadu malce vplivala na to, da so mogoče pobrali malce več 'drugih žog'. Nismo mogli prek bokov in iz zadnje linije organizirati napada. Hitro so pritisnili na nas in to so počeli izredno dobro, vsaj v drugem polčasu. Karakteristika, ki jo imaš v igri, se v takšnem primeru izgubi in igraš drugače; tako, kot si se dogovoril. In prideš do zmage, kar je super, to je vsekakor treba pohvaliti. Držali smo se načrta in osvojili točke. To bomo 'spakirali' in gremo dalje v upanju, da bomo na naslednjih tekmah, ko bo vse skupaj drugače, drugačna situacija, drugačen trenutek, nastopali s svojimi kvalitetami," je nadaljeval Milanič.

Nato pa komaj zadržal jezo ob vprašanju, ali je igra, v kateri se Maribor komaj izvleče proti zdesetkanemu novemu prvoligašu, vredna petnajstkratnih slovenskih državnih prvakov. "Tega ne vidim tako, da smo se srečno izvlekli, pač pa, da smo se prilagodili. In kot sem rekel: za tokrat sem srečen. Za tokrat je bilo dovolj, prilagodili smo se, tako smo se odločili, za naslednjo tekmo pa se bomo odločili povsem drugače. Če se razumemo … Lahko ponovim še enkrat. Tokrat smo se odločili tako in zmagali. Nekomu je ta način všeč, drugemu ne. Fantje so tokrat reagirali dobro, v Sežani pa zelo slabo. Tista tekma je bila za nas opozorilo. Tokrat smo želeli v prvi vrsti obrniti stvari sebi v prid,« je kar pihal od jeze trener Maribora."

Članki iz rubrike