Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
1 04.11.2019 09:14:49

To se mora KONČATI: Ta sramota pretresa Italijo, kar so navijači naredili Balotelliju, je SVINJARIJA! (video)

Profimedia
Italijanski nogometaš Mario Balotelli se je zahvalil svojim soigralcem in podpornikom po rasističnem napadu, ki ga je doživel v dresu Brescie na nedeljskem gostovanju v Veroni. Balotelli je želel oditi z igrišča, a je tekmo naposled nadaljeval in dosegel tudi edini gol za Brescio pri porazu z 1:2 proti Veroni.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP gre za zadnjega v nizu rasističnih incidentov na nogometnih zelenicah v Italiji. Balotelli se je v 54. minuti odzval na rasistične vzklike, pobral žogo in jo brcnil na tribuno ter nakazal, da bo zapustil igrišče. Na zelenici je ostal šele po prepričevanju soigralcev in sodnikov.

Tekma je bila zatem za nekaj minut prekinjena, da je glavni sodnik sprožil protokol za odzivanje na rasistično navijanje. Uradni napovedovalec je tako sporočil, da bo srečanje odpovedano, če se nesprejemljivo navijanje ne preneha.

Balotelli je po tekmi napadel rasiste in se zahvalil svojim podpornikom. Ob objavi videa, ki prikazuje, kako navijači oponašajo opičje zvoke, je na instagramu zapisal: "Tistim 'ljudem', ki so na 'curvi' (domačem navijaškem delu tribune, op. STA) oponašali opičje zvoke, sram vas bodi. Pred vašimi otroki, ženami, sorodniki, prijatelji ... lahko vas je sram." 


Pri tem se je zahvalil soigralcem in ostalim podpornikom na in zunaj igrišča. "Iz srca se vam zahvaljujem. Ste pravi možje, pravo nasprotje tistim, ki zanikajo dokaze," je še zapisal 29-letni napadalec.

Trener Verone Hrvat Ivan Jurić je po tekmi med drugim dejal, da ni slišal "rasističnih vzklikov, sploh ničesar", predsednik kluba Maurizio Setti pa je dogajanje želel omiliti z oceno, da so navijači Verone "le dobro razpoloženi in nikakor ne rasisti".

Na dogajanje v Veroni se je odzval tudi trener italijanske reprezentance Roberto Mancini, nekdanji trener Balotellija pri Inter Milanu in Manchester Cityju, ki je dejal, da mora Italija "stopiti skupaj, da bi preprečila ponavljanje takšnih izpadov nestrpnosti".

Zadetek Balotellija si lahko ogledate v spodnjem posnetku, in sicer od 3:23 naprej.

Značke: balotelli, brescia

Članki iz rubrike