ženska Dobra karma

Energijska napoved od 26. 2. do 5. 3.: na udaru ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za petek, 28. februarja

POL2020423GIL2622zt Reporter.si

Patološka janšofobija na eni in odrešenjsko ...

Anika Horvat Svet24.si

Anika res že drugič v pričakovanju?

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Furs od Zorana Jankovića terja osem letnih plač

hana rodić3 Njena.si

Hana razkriva: Šov v hiši s pomočjo alkohola?

Ana Praznik Njena.si

Ana Praznik vitkejša na male ekrane?

nu
nu
2 05.10.2019 08:33:39

Nekdanji reprezentanti so si enotni: MARIBOR JE FAVORIT, TODA...

Drago Wernig - TAKA
Nekdanje nogometaše smo pobarali, kakšen razplet napovedujejo na derbiju med Mariborom in Muro ter kaj bi ga lahko odločilo.

Pred derbijem med Mariborom in Muro smo poklicali tudi tri nekdanje nogometaše, nekdanje reprezentante. In kaj pravijo?

Simon Sešlar: "Na tej tekmi se mi nekako še najbolj realen razplet zdi neodločen izid. Imam pač takšen občutek. Maribor bo težko prišel do svoje prepoznavne igre, saj jih igralci Mure in njihov strateg poznajo do potankosti. Ta bo gotovo odigrala zelo disciplinirano in Mariborčanom ne bo dovolila, da bi razvili svojo igro. Na tej tekmi ne pričakujem veliko priložnosti ali zadetkov; kakšen bi lahko padel iz prekinitve ali bolj po naključju. Vsekakor bo to precej izenačeno srečanje, na katerem bo tudi odlično vzdušje. Verjamem, da bo stadion dokaj poln in vzdušje pravo, na rezultat pa to ne bi smelo vplivati."Muamer Vugdalić: "Glede na trenutno formo in serijo pričakujem zmago Maribora. Zame je v tej tekmi favorit, odločila pa bi lahko njihova večja izkušenost in boljša forma. Gotovo bo to trda tekma, v kateri bodo odločale malenkosti. Obračuni med tema ekipama so po navadi precej izenačeni. Na zadnjih medsebojnih tekmah je padlo precej zadetkov, tokrat pa menim, da jih ne bo ravno veliko. Tako kot je to v nogometu pogosto, bi lahko odločila kakšna napaka ali prekinitev. Določena prednost za Mariborčane bo tudi domač teren. Na tekmah teh dveh ekip je Ljudski vrt skoraj vedno poln in gotovo bo tako tudi tokrat. Mura ima odlične navijače, a bo domačih vseeno več."

Nejc Pečnik: "Obe ekipi sta v dobri formi, manjšo prednost pa bi vseeno pripisal Mariborčanom, ki so trenutno v rezultatskem naletu, čeprav tudi igralci Mure že od začetka sezone kažejo dobre igre. Vsekakor bo to zanimiva tekma, ki bi jo lahko odločila kakšna individualna poteza. Mariborčani so dodaten zagon dobili z zmago na derbiju, prednost Mure pa je v tem, da jih trener Šimundža zelo dobro pozna in se nanje tudi dobro pripravi. Res je, da jih Mariborčani že dolgo niso premagali, in morda je prav zdaj prišel tudi ta čas. Pričakujem odprto tekmo, ki bo zanimiva tudi za gledalce, ki tem derbijem dajejo še dodatno draž. Takšne tekme so lahko le promocija za slovenski nogomet."

Značke: maribor, mura

Članki iz rubrike