nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 25. februarja

janez jansa volitve 2018 pl11 Reporter.si

Andrej M. Poznič: Smrtni strah pred velikim ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Stojan Petrič je izgubil Karavanke, a dobil ...

1_jernej tozon 4 Njena.si

Jernej Tozon s svojo novo prijateljico

Nandi Uzelac Njena.si

Sanjski moški: Nandi po šovu odkrili tumor

Andrej Miljković
Andrej Miljković
0 02.09.2019 10:40:36

SLOVENSKI TALENT iz naše lige dobil vabilo NEMŠKE REPREZENTANCE! Kako? Zakaj? Odgovor? TU JE VSE!

V tej sezoni se je pri 18 letih utrdil kot prvi vratar slovenskega prvoligaša iz Velenja, pretekli konec tedna pa je dobil (in sprejel) zelo zanimivo vabilo.

Ker ima namreč tudi nemško državljanstvo, bi kompleksen pogon ene najbolje organiziranih nogometnih zvez na svetu Tomaža Stopajnika rad preizkusil na bližajočem se vratarskem kampu na zahodu Nemčije. Stopajnik velja za enega najbolj nadarjenih slovenskih vratarjev svoje generacije, že nekaj časa nabira izjemno pomembne izkušnje v članski konkurenci elitne lige na sončni strani, le malokdo pa je vedel, da je 18-letnik tudi v registru slovite DFB, kot se s prepoznavno kratico imenuje krovna nemška nogometna organizacija.

DFB ima seveda izjemno mrežo trenerjev, skavtov in različnih strokovnjakov z drugih področij, ki jim ne uide praktično nič ter na tak ali drugačen način označijo vsakogar s pravico (ali zgolj potencialno pravico) nastopa za katerokoli starostno kategorijo nemške reprezentance. Ta mreža je zato vedela, česar ni vedel niti marsikateri zelo podroben spremljevalec slovenskega nogometa: Stopajnik ima po dedku tudi nemško državljanstvo in nemški potni list, zato ima enakovredno možnost nastopa za izbrani vrsti dveh držav – poleg rodne Slovenije ima pravico zastopati tudi sloviti elf. In ker obstaja slednja možnost, želijo odgovorni v Nemčiji na tej točki fantovega razvoja preveriti, kako in kaj. Od tega, koliko in kako je napredoval, do tega, kakšni so njegovi občutki glede morebitnega igranja za Nemčijo.


Gre za povsem standardno proceduro, s katero Nemci preverijo kakovost, potipajo utrip mladih igralcev, hkrati pa naredijo vtis za potrebe morebitnega sodelovanja v prihodnosti. Za to organizirajo posebne kampe, ki so pogosto razdeljeni po letnikih, igralnih položajih in lokacijah, v enega od takih kampov pa so med preverjanjem potencialnega kadra za bližajoče se evropske kvalifikacije starostne kategorije U-19 povabili tudi čuvaja mreže Rudarja. 

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike