sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Markov oče skupaj z gledalci izvedel skrivnost ...

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
1 31.08.2019 20:25:56

VSI zagotovo NE BODO ZADOVOLJNI: Prišel je iz hrvaške lige, o slovenski pa MISLI TOLE!

ALESFEVZER.COM
Ko je v poletnem prestopnem roku prišel v novega prvoligaša, je bil prava neznanka, po prvih tekmah pa je že postalo jasno, da bo velika okrepitev.

Seveda govorimo o Rodrigueju Bongonguiju, 26-letnem in 166 centimetrov visokem Kameruncu s francoskim potnim listom, ki je pred prihodom v sežanski Tabor igral na Hrvaškem. V prejšnji sezoni je bil tam član prvoligaša Slavena, kjer so ga želeli zadržati, toda odločil se je za odhod v Slovenijo. "Moj zastopnik mi je predstavil projekt, ki so ga pripravili v Sežani. Moja želja je spoznavati nove države in različne kulture. Projekt, ki ga imajo v Taboru, mi je bil zelo všeč, tako da sem trenerju Slavena rekel, da bom odšel. To so nekako razlogi, da sem prišel v Sežano oziroma Slovenijo," je povedal Bongongui.

bongongui jk
Jurij Kodrun
Pred prihodom ni vedel ničesar o slovenski ligi, zdaj pa je že spoznal skoraj vse tekmece v njej. In seveda si je že lahko ustvaril mnenje o slovenskem prvenstvu. "O, zelo dobro je. Prej so mi govorili, da je slovenska liga slabša od hrvaške, ampak to sploh ni res. Vsi znajo igrati nogomet, prav nič slabša ni, na povsem enaki ravni je kot hrvaška liga. Če prideš v novo okolje z mislijo, da je tam liga slabša, potem od sebe ne boš dal vsega, kar bi lahko, to pa nikakor ne more biti dobro. Vedno moraš trdo delati in se dokazovati. Še enkrat ponavljam, slovenska liga je zelo dobra, na ravni francoske druge lige. Ko igraš proti Mariboru in Olimpiji, je tako, kot da bi igral evropsko tekmo, prvoligaško v Franciji. Lahko rečem, da sem bil malo presenečen nad kakovostjo tukajšnjega prvenstva. Dobro sem se odločil, da sem prišel v Slovenijo," je zaključil nogometaš iz kamerunske prestolnice Yaounde, ki se je pri devetih z družino preselil v Francijo.

Članki iz rubrike