oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Je Pečnik načrtno zapeljal ...

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

dm
dm
0 29.08.2019 12:02:11

POŽEG VANCAŠ: Povem vam, kaj mi je POMAGALO, ko mi je bilo TEŽKO in kako sprejemam SELEKTORJEVE BESEDE

Grega Wernig
Rudi Požeg Vancaš bo proti Ludogorcu močno mariborsko orožje.

Potem ko je bil dolgo poškodovan, ko je zaradi poškodbe izpustil pravzaprav celotne priprave in ko je bil po vrnitvi na teren videti zelo medel, tako da so se mariborski navijači že začeli spraševati, ali ne bo morda on naslednji Rajko Rep v vijoličastem, je Rudi Požeg Vancaš na zadnjih tekmah dokazal, zakaj je Zlatko Zahović zanj odštel rekordno odškodnino v zgodovini Maribora. Na zadnjih nekaj obračunih je bil spet dobri stari Rudi, takšen, kot smo ga bili vajeni v dresu Celja. Prodiral je, asistiral in tudi zabijal. Trikrat v slovenskem državnem prvenstvu, enkrat v kvalifikacijah za ligo prvakov proti Rosenborgu. Tudi danes bo eden izmed glavnih adutov Darka Milaniča v napadu. Še posebej, ker bodo vijoličasti Bolgare ogrožali predvsem prek protinapadov, v katerih Rudi Požeg Vancaš blesti. Petindvajsetletni krilni vezist je razkril nekaj svojih misli pred obračunom leta za Štajerce.



Vaš trener Darko Milanič je govoril o tem, koliko samozavesti prinesejo dobre igre, zadetki. Če primerjamo Maribor izpred meseca dni in Maribor danes, po dveh zaporednih ničlah v obrambi, po odličnem rezultatu v Razgradu in lepi prvenstveni zmagi z Bravom; kakšna je razlika med njima?
Celotno ekipo najbolj dvigne to, ko ohranimo svojo mrežo nedotaknjeno, kar nam je uspelo na zadnjih dveh tekmah. To nas dvigne in potem pride do tistega za nas prijetnega dela, ko moramo zabiti gol. Na zadnji tekmi nam je to uspelo narediti štirikrat in s takšnimi zmagami, z zadetki rastemo. A naša prva naloga je ohraniti svoj gol nedotaknjen, saj tudi če iztržiš 0:0, to ni slab rezultat. Vsekakor je boljše, kot da bi izgubili. Na tak način moramo nadaljevati. Moramo si pomagati v obrambi, naši obrambni igralci morajo pomagati nam v napadu in samo tako lahko pridemo do uspeha.

Ob razkritju seznama slovenske reprezentance je selektor Matjaž Kek govoril tudi o vama z Rokom Kronavetrom. In sicer je dejal, da je že pozoren na vaju in da želi biti pozoren na vaju tudi v skupinskem delu lige Europa. Je to za vas dodatna motivacija tudi za dvoboj z Ludogorcem?
Seveda je to dodatna motivacija. Vsako tekmo poskušam biti dober, se pokazati po svojih najboljših močeh, in če to nekdo spremlja, če to nekdo vidi, se počutim dobro. Upam, da bo priložnost v slovenski reprezentanci zame še kdaj prišla.

Na tekmi z Bravom smo videli, kako ste nevarni, ko ste lahko v največjem delu tekme osredotočeni na napad. V Razgradu ste imeli ogromno obrambnih zadolžitev. Kako se znajdete ob vseh teh zadolžitvah v obrambi?
Tudi v slovenski ligi moraš pomagati, kajti v nasprotnem primeru lahko prejmeš zadetek, a vendarle malce manj, kot je to primer v Evropi. Ko igraš proti takšnemu nasprotniku, kot je to bilo v Bolgariji, moraš pomagati v obrambi, v nasprotnem primeru si lahko takoj kaznovan, iz ene same majhne napake. Ni mi težko, vem, kako pomembna je ta tekma, in pomagal bom po svojih najboljših močeh. Ampak kot je poudaril že trener, ko bomo odvzeli žogo, jo bomo morali zadržati in biti bolj kakovostni pri menjavanju strani, potem bomo imeli tudi svoje priložnosti. Seveda se bo tudi na drugi tekmi treba braniti v določenih trenutkih, a mislim, da če bomo pravi, bomo tudi mi imeli svoje priložnosti.

Pa bo ostalo dovolj moči za napadalne akcije? V Razgradu se je zdelo, da vam je za napad moči zmanjkalo.
Mogoče na začetku tekme nismo dovolj dobro uspeli zadržati žoge. Moramo jo zadržati, da se lahko vsi priključimo napadu, da lahko napadamo z večjim številom igralcev. Potem smo izgubili še enega igralca in je bilo vse skupaj še precej težje delati proti tako kakovostni ekipi, kot je Ludogorec. A iztržili smo zelo pozitiven rezultat.

pozeg vancas gw
Grega Wernig
Po skromnejšem začetku sezone ste dosegli tri prvenstvene zadetke, enkrat ste zadeli tudi v Evropi. Koliko lažje vam je zdaj, ko ste prebili led? In koliko bolj samozavestni ste?

Na začetku je bilo težko. Imel sem kar nekaj priložnosti, nisem jih izkoristil, žoga ni želela v gol, vendar sem vztrajal. Ekipa je stala za mano, prav tako strokovni štab. Zdaj se je začelo odpirati, vračal bom svoji ekipi. Še vedno bom delal iste stvari kot takrat, ko ni šlo. In to je to.

Zdi se, da se v Mariboru najbolje razumete z Dinom Hotićem. Vam je pred tekmo z Ludogorcem predal kakšno sporočilo glede na to, da sam zaradi rdečega kartona na prvi tekmi ne bo smel igrati?
Razumem se skoraj z vsemi, toda z Dinom in Martinom Kramaričem se največ družim tudi zunaj igrišča. Dino mi je zaželel srečo, prišel nas je pogledat tudi v karanteno. Morda mu je malce žal zaradi prejetega rdečega kartona, ker nam ne more pomagati, vendar to je nogomet. Dino bo z nami, tekmo bo spremljal s tribune.

Članki iz rubrike