bepop 1 Svet24.si

"Uradno nismo nikoli končali poti Bepop"

Herbee Svet24.si

FOTO: Nasmejan ježek ima neverjetnih 1.5 milijona...

zakleta hiša Svet24.si

Ali zaklete hiše v resnici obstajajo?

Davor KArničar Svet24.si

Viki Grošelj: Popolnoma sem šokiran, še toliko ...

020mv Odkrito.si

Natalija Gorščak: TV SLO je kot tanker, ki se ...

nikolina-cvek Njena.si

Po šovu: Divje življenje Nikoline Cvek

Luka Basi - Seko moja official Thumbnail Njena.si

To je oče Luka Basija!

ku
ku
4 24.08.2019 15:51:14

Luka Dončić na pragu posla, ki mu bo prinesel DESETINE MILIJONOV EVROV! (video)

Profimedia
Slovenski košarkarski as bo že kmalu nesramno bogat.

V času, ko liga NBA miruje in ko se ekipe počasi pripravljajo na novo sezono, se košarkarski analitiki poigravajo s številnimi različnimi temami. In ena izmed zelo zanimivih tem je tudi ta, kateri košarkar bo podpisal pogodbo s katerim opremljevalcem športne opreme: 

Luka Dončić spada med pet najbolj vročih košarkarjev v ligi NBA, ki v tem trenutku še nima podpisane pogodbe z uradnim opremljevalcem, ki bi skrbel za njegove košarkarske copate. Oziroma če smo bolj natančni: Dončiću se je pogodba z Nikeom po koncu prejšnje sezone iztekla. Dončić je imel pogodbo z Nikeom sklenjeno še kot košarkar Reala iz Madrida, veljavno pogodbo pa je enostavno prenesel potem tudi v ligo NBA. 


Po koncu minule sezone je Dončić na tržišču in košarkarski analitiki lige NBA so prepričani, da med opremljevalci športne opreme poteka velik boj za Dončićev podpis. Zakaj? Razlogov je več. Kot prvi je seveda ta, da je Slovenec v prvi sezoni v ligi NBA naravnost blestel in bil izbran celo za najboljšega novinca leta. Drugi je ta, da ga navijači enostavno obožujejo. O tem najbolje priča podatek, da je Dončićev dres med 20 najbolj prodajanimi v celotni ligi! In seveda tudi podatek, da je Dončić dobil ekstremno veliko število glasov za tekmo All Star. 

Košarkarski analitiki so prepričani, da bo Dončić postal globalna superzvezda, ki ne samo, da bo podpisala več deset milijonov dolarjev vredno pogodbo z enim izmed opremljevalcev opreme, temveč bi lahko v naslednjih letih imela celo povsem svoj copat. Tako kot ga ima denimo LeBron James, James Harden, Kevin Durant ... Da, tako zvezdniško kariero napovedujejo Dončiću. 

In kako visoko pogodbo naj bi podpisal Dončić z novim opremljevalcem opreme (kdorkoli to že bo)? Hja, Zion Williamson, novopečeni prvi izbor na naboru, je podpisal petletno pogodbo z Jordanom, ki mu bo navrgla 75 milijonov dolarjev, Dončićeva pogodba pa bi lahko bila vsaj tako visoka, če ne celo višja.

Članki iz rubrike