Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
3 24.08.2019 14:35:39

Samozavestni Ante Šimundža s TEMI BESEDAMI poskrbel za NORIŠNICO pri NAVIJAČIH MURE!

Grega Wernig
Obožuejejo ga, o tem ni nobenega dvoma.

Ante Šimundža je brez dvoma najbolj popularna oseba med vsemi navijači črno-belih iz Murske Sobote. Čeprav Muraši obožujejo vse svoje nogometaše, je trener razred zase. Na vsaki tekmi mu skandirajo ime in priimek, z besedami pred dvobojem z Olimpijo pa je Ante Šimundža poskrbel za norišnico pri Prekmurcih. 

"Pričakovanja so takšna kot pred vsako preizkušnjo. Želimo si pozitiven rezultat, vedno in povsod je glavni namen osvojiti ves izkupiček. A prav tako drži, da ima Olimpija izjemno individualno kakovost, da igra doma in da je favoritinja; vsemu temu bomo prilagodili tudi strategijo. Vsekakor želimo pokazati čim več naših dobrih lastnosti in hkrati razkriti čim več tekmečevih slabosti," pravi Ante Šimundža. 



Štajerec se ne strinja, da bo rezultatski pritisk negativno vplival na Ljubljančane. "Poglejte, Olimpija iz leta v leto cilja na naslov prvaka in pokalno lovoriko. To se ne spreminja, mi pa še nismo na tej ravni. Nimamo tega privilegija, da bi bili lahko favoriti in bi bil cilj prvo mesto na lestvici, a naša velika želja je nenehno napredovati in prizadevamo si, da bi bili pri tem uspešni. Nedvomno drži, da je breme uspeha na strani gostiteljev, ampak v tem ne vidim naše prednosti, saj zaradi pritiska postaneš boljši; če želiš biti ambiciozen, če želiš biti uspešen, je nenehno prisoten," meni Šimundža. 

Slednji se je še enkrat več poklonil tudi prekmurskim navijačem. "Mi nismo pod pritiskom uspeha, ne čutimo rezultatske prisile, imamo pa privilegij in pritisk 12. igralca – navijačev, ki so z nami, nas vedno spodbujajo in bodo na tribunah tudi v Ljubljani. Odgovornost do njih je tako velika, da si ne smemo dovoliti slabega pristopa. Ne smemo si dovoliti, da bi v tekmo krenili nepripravljeni," je povedal Šimundža. In zaključil: "Močno upam oziroma verjamem, da se bo zbralo čim več naših navijačev, ki v vsaki tekmi kažejo, da so v pravem pomenu besede naš 12. igralec. So izjemno dragoceni, njihova spodbuda nam pomeni ogromno, z njo so nas že kar malce razvadili."

Članki iz rubrike