ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
10 22.08.2019 21:27:11

KAKŠEN BOG! Kar je legendarni TAVARES naredil ob koncu tekme, kaže VSO NJEGOVO VELIČINO! (video)

Grega Wernig
Nogomet so včasih majhne stvari. Zelo majhne. A tako zelo velike.

Maribor je v Razgradu preživel nemogoče. Skorajda 100 minut obstreljevanja, številne fantastične priložnosti domačih, prečko in skoraj ves polčas z igralcem manj. A je zdržal. Nekako je zdržal. Za končnih 0:0 in za odprte vse poti, žive vse upe. Zadnje minute so se vlekle kot kurja čreva, zadnje sekunde še bolj. In v teh zadnjih sekundah je bilo najtežje. In v teh zadnjih sekundah je bil največji on. Legendarni kapetan. Marcos Tavares. 

Ko je junaški vratar Kenan Pirić, avtor številnih norih obramb, dobre pol minute pred iztekom sodniškega podaljška ujel žogo, se je Tavares odločil, da domači ne bodo več organizirali akcije. Ko je Pirić žogo nabil daleč stran, Tavaresu to ni bilo dovolj - stekel je za njo, se jo dotaknil z glavo, jo podaljšal in vzel dodatne sekunde. Domači so panično krenili v še en napad, jasno je bilo, da je naslednji mariborski dotik žoge dotik za konec tekme. In Tavares je razmišljal le o tem. 

Z vsemi svojimi izkušnjami je počakal na sredini, ni dovolil dolge žoge naprej, se osredotočil, in se ne samo dotaknil žoge, temveč jo praktično vzel. Hvala lepa in konec, dvoboj se seli v Ljudski vrt, Maribor sanja ligo Europa. In ko boste pogledali spodnji posnetek, boste videli, kaj želimo povedati. Gledali ga boste večkrat. Če vam ga ne prikaže spodaj, ga najdete na tej povezavi.  

Članki iz rubrike