ženska pomlad Dobra karma

TO je bolj pomembno, kot tuhtanje, kdaj bo težkih...

inja zalta Svet24.si

Inja pozvala k medsebojni pomoči in kritikom ...

PER-upokojenci trgovina nemcija-reuters Reporter.si

Nemški izhod iz karantene: dalj časa bi v ...

maske Svet24.si

Poveljnik Civilne zaščite: Tudi po dobavah ...

20200303-00993114 Necenzurirano

Razkrivamo vladni trik za zvišanje ministrskih ...

Gaia Asta 1 Odkrito.si

Gaia Asta: »Stanje pri nas se bo umirilo v ...

2_Nuša Rojs Njena.si

Nuša Rojs spet z Mijom

STA
STA
1 22.08.2019 17:50:20

Real nadarjenega Japonca Kuba poslal na Mallorco

Španski nogometni velikan Real Madrid je nadarjenega japonskega igralca Takefusa Kuba poslal na kaljenje k španskemu prvoligašu Mallorci. Osemnajstletnik, ki ga v domovini primerjajo z argentinskim zvezdnikom Lionelom Messijem, bo pri Mallorci igral do konca sezone.

Real Madrid je Kuba od FC Tokya kupil junija letos. Pred tem je japonski nogometni up med leti 2011 in 2015 igral v akademiji Barcelone.

Mladi Japonec se je Barci pridružil, ko je bil star 10 let. Na Japonsko se vrnil leta 2015, ko je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) Katalonce kaznovala zaradi kršenja pravil pri podpisovanju mladoletnih nogometašev.

Barcelona je podrobno spremljala razvoj Kuba, a je junija letos vskočil Real Madrid in ponudil Tokyu okrog dva milijona evrov odškodnine.

"Kubo je eden največjih svetovnih talentov. Izstopa s svojo drznostjo ter kvaliteto z žogo. Ob tem govori perfektno špansko, saj izhaja iz Barcelonine akademije, pri 18 letih pa ima že mednarodne izkušnje," je ob dogovoru zapisala Mallorca.

Kubo bo v petek opravil prvi trening z novimi soigralci, nato pa se bo potegoval za mesto v ekipi za nedeljsko prvenstveno tekmo med Mallorco in Real Sociedadom.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike