Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
1 22.08.2019 17:50:20

Real nadarjenega Japonca Kuba poslal na Mallorco

Španski nogometni velikan Real Madrid je nadarjenega japonskega igralca Takefusa Kuba poslal na kaljenje k španskemu prvoligašu Mallorci. Osemnajstletnik, ki ga v domovini primerjajo z argentinskim zvezdnikom Lionelom Messijem, bo pri Mallorci igral do konca sezone.

Real Madrid je Kuba od FC Tokya kupil junija letos. Pred tem je japonski nogometni up med leti 2011 in 2015 igral v akademiji Barcelone.

Mladi Japonec se je Barci pridružil, ko je bil star 10 let. Na Japonsko se vrnil leta 2015, ko je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) Katalonce kaznovala zaradi kršenja pravil pri podpisovanju mladoletnih nogometašev.


Barcelona je podrobno spremljala razvoj Kuba, a je junija letos vskočil Real Madrid in ponudil Tokyu okrog dva milijona evrov odškodnine.

"Kubo je eden največjih svetovnih talentov. Izstopa s svojo drznostjo ter kvaliteto z žogo. Ob tem govori perfektno špansko, saj izhaja iz Barcelonine akademije, pri 18 letih pa ima že mednarodne izkušnje," je ob dogovoru zapisala Mallorca.

Kubo bo v petek opravil prvi trening z novimi soigralci, nato pa se bo potegoval za mesto v ekipi za nedeljsko prvenstveno tekmo med Mallorco in Real Sociedadom.

Značke: nogomet, španija

Članki iz rubrike