Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
9 13.08.2019 20:41:10

Tako so UMRLE SANJE! Maribor je NORO zaključil prvi polčas, potem pa se je ZGODILO TOLE!

Drago Wernig - TAKA
Maribor v tej sezoni ne bo igral sklepnega kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Evropske sezone še ni konec, vijoličasti bodo v prihodnjih dveh tednih za tolažilno nagrado igrali zadnji krog kvalifikacij za ligo Europa, toda koec je z elitno ligo prvakov in s sanjami o največjih evropskih klubih. Vse skupaj se je končalo v Trondheimu,kjer Maribor ni uspel spreobrniti poraza 1:3, ki si ga je šest dni poprej priigral na domači tekmi proti Rosenborgu v Ljudskem vrtu. Pravzaprav je bil po izjemno obetavi situaciji sredi tekme od preobrata kar daleč. 

Prvi polčasa je bil morda celo najboljši mariborski polčas - v Evropi ali doma - v tej sezoni. Če odštejemo eno priložnost Rosenborga po predložku, ko se je zelo izkazal Kenan Pirić, je bil Maribor tisti, ki je imel v rokaj in nogah vse. In lahko bi si priigral celo več, kot si je s sijajnim zadetkom Rudija Požega Vancaša v sodniškem podaljšku. Predvsem ta isti nogometaš je imel še dve izjemni priložnosti. Že v 11. minuti je slabo zaključil, ko je bil sam pred vratarjem, malce pozneje se je ustrašil izjemno obetavnega protinapada. 

Kakorkoli, vseeno je Maribor prvi polčas zaključil izjemno pozitivno, izjemno obetavno, sanjal je velike sanje in med navijači je prevladovalo prepričanje, da je preobrat mogoč. Nato pa ... Takojšnje izenačenje Norvežanov še ni bilo tako hud udarec, kajti še vedno je Maribor za izničenje zaostanka potreboval dva zadetka. Toda po četrt ure drugega dela je bilo že 2:1 za Rosenborg in stvari so se precej spremenile. Izkazalo se je, da poti nazaj ni več. 

Maribor je že prej precej popustil in s tem sploh dovolil Norvežanom preobrat na povratni tekmi, nato pa je pod pritiskom zelo neugodnega izida popustil še bolj. Norvežani so zlahka obvladovali dogajanje na igrišču, niso tvegali ničesar in so 10 minut pred koncem celo zadeli za 3:1. In za skupnih, zelo bolečih 6:2. 

Rosenborg - Maribor 3:1 (0:1)
Stadion Lerkendal, sodniki: Gözübüyük, Schaap in de Vries (vsi Nizozemska).
Strelci: 0:1 Požeg Vancaš (45.) 1:1 Soderlund (53.), 2:1 Konradsen (61.), 3:1 Konradsen (81.).
Rosenborg: Hansen, Meling, Hovland, Reginiussen, Hedenstad, Konradsen (od 90. Konradsen Ceide), Lundemo, Jensen (od 87. Trondsen), Adegbenro (od 78. Asen), Soderlund, Akintola.
Maribor: Pirić, Viler, Peričić, Ivković, Milec, Vrhovec, Cretu, Požeg Vancaš, Kronaveter (od 69. Kotnik), Hotić (od 81. Kramarič), Tavares (od 69. Zahović).
Rumena kartona: Lundemo, Konradsen.
Rdeči karton: /.

Značke: maribor, rosenborg

Članki iz rubrike