stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
23 08.08.2019 08:50:22

Darko Milanič po tekmi 'UBIL' svoje varovance z izjavo, ki vas bo pustila ODPRTIH UST!

Martin Metelko
Mariborski strateg po koncu dvoboja ni skrival razočaranja nad predstavo svojih varovancev.

Zdi se, da se je Darko Milanič na včerajšnji tekmi proti Rosenborgu kar malce izgubil. Ob zaostanku svojega moštva ni znal reagirati na pravi način, menjavi, ki ju je poslal v igro (naredil je samo dve, čeprav so seveda dovoljene tri), nista prinesli želenega učinka. 

Zelo zanimivo je predvsem dejstvo, da je skoraj do konca tekme vztrajal z Andrejem Kotnikom, ki se je poškodoval že v prvem polčasu. A Milanič ga ni zamenjal. Vse do 85. minute, ko je Primorec skorajda že v agoniji kazal proti mariborski klopi, naj ga vendarle že pokličejo iz igre. 



Po koncu tekme je Darko Milanič odgovoril tudi na vprašanje, ali je bilo smiselno vztrajati z vidno poškodovanim Kotnikom, ki je že od konca prvega polčasa šepal in je bilo iz letala vidno, da ni več stoodstotno pripravljen. S svojim odgovorom je mariborski strateg 'ubil' svoje varovance, jih pokritiziral, kot še nikoli nikdar. 

"To se je zgodilo nekaj minut pred koncem prvega polčasa. Zakaj smo vztrajali z njim? Ker je njegova nepredvidljivost zmeraj dobrodošla. In videlo se je, kljub temu, da se je mučil, da je bil v bolečinah, da je še zmeraj prihajal v situacije, ko bi lahko bil nevaren. In ko je bil nevaren. Človek zmeraj upa. Ko ujameš takšno tekmo, kot je bila tokrat, je bilo zelo hitro videti, da je bilo kar nekaj kandidatov, za katere si se vprašal, ali je smiselno vztrajati z njimi. Več je bilo takih. Verjemite mi, da je to najtežje, kar se ti lahko zgodi. Če je en slab, ni težav. Narediš menjavo. Ko jih je več, čakaš in čakaš in premlevaš, kaj bi storil. Roko na srce je bilo kar nekaj takšnih, ki bi si tokrat oddahnili, če bi šli z igrišča," je bil Milanič tako oster, kot še nikdar poprej.

Članki iz rubrike