1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
19 23.07.2019 11:17:45

Olimpija predlagala PRESTAVITEV VEČNEGA DERBIJA! Toda to se ne bo zgodilo, ker je MARIBOR ...

Jurij Kodrun
V nedeljo bo odigran prvi večni derbi v novi sezoni.

Pretekli teden je bil zares sanjski, saj je Olimpija napredovala v Evropi in premagala Domžale, toda Ljubljančani nimajo časa za počitek. Ritem je naporen, celo brutalno naporen. V tem tednu zmaje tako čakata dve izjemno zahtevni tekmi, in to v gosteh.

Preteklo sredo so zaradi nepričakovanih zapletov od jutra do večera potovali od Ljubljane do Rige. V četrtek so nato trpeli na povratni tekmi z Rigasom, že v nedeljo jih je na domači sceni pozdravil vedno zahteven derbi Ljubljanske kotline z Domžalami. Jutri bodo zmaji spet na poti; odpotovali bodo v kar 2500 kilometrov oddaljeno Malatyo, kjer jih v četrtek čaka zahtevna evropska tekma z ambicioznim turškim prvoligašem. Po tekmi bo treba spet na letalo, noč s četrtka na petek bo kratka, spanca skoraj ne bo. Potem pa – končno počitek? Pa kaj še! Že v nedeljo bo Olimpija spet na hudi preizkušnji. Pot bo sicer krajša; avtobus bo moral premagati le 130 kilometrov, toda nasprotnik ne bo nič lažji od četrtkovega. To bo pač večni derbi. Da: Maribor – Olimpija. Prvič v novi sezoni. V dobrem tednu dni bodo zmaji torej odigrali štiri zahtevne tekme; eno v Latviji, eno v Turčiji, eno v Ljubljani, eno v Mariboru. Kako bo v ponedeljek, 22. julija, pa verjetno ni težko uganiti. Baterije bodo – izpraznjene! Pa jih bo treba kaj hitro spet napolniti, saj je vsak evropski obračun seveda sestavljen iz dveh tekem. Skratka, začetek nove sezone bi za Olimpijo težko bil bolj peklenski. Pa bi lahko bil manj. Kot recimo za Domžale, ki bodo tekmo tretjega kroga z Muro odigrale kasneje. In to kljub temu, da Mura sploh ne igra več v Evropi! Toda zakaj je Nogometna zveza Slovenije prestavila domžalsko-murskosoboški obračun, ne pa tudi večnega derbija?


ZATO, KER SE JE MURA STRINJALA
Odgovor na vprašanje iz zaključka prejšnjega odstavka je preprost, čeravno ne najbolj logičen, razumljiv in morda celo pošten. Tekma Domžale – Mura je bila namreč prestavljena zato, ker sta se s takšnim scenarijem strinjala oba kluba. Večni derbi pač ni bil, ker je eden od obeh klubov rekel ne. To je bil Maribor, ki je ocenil, da bo zanj bolje, če se bo z Olimpijo pomeril zdaj, ko bo imel vendarle dan več za pripravo. Pa to seveda ni vse. Nikakor namreč ni zanemarljivo, da bo Maribor obe tekmi v tem tednu odigral v Ljudskem vrtu. In je že tako, da – hočeš nočeš – potovanja vzamejo nekaj energije, sploh če so dolga. Kdo bo torej derbi pričakoval bolj svež in bolj pri močeh, ni nikakršnega dvoma …

NE ZVEZDNIKI, POMEMBNA ŠIRINA KADRA
"Lahko potrdim, da je bila prisotna ideja, po kateri bi večni derbi prestavili na kasnejši termin, toda na koncu se ni uresničila. Je, kar je. In je že tako, da bomo morali večni derbi odigrati v nedeljo," ne prekipeva ravno od zadovoljstva trener Olimpije Safet Hadžić, ki pa je po tekmi z Domžalami kljub vsemu tarnal precej manj kot Simon Rožman … "Utrujeni smo zagotovo vsi, ki igramo v Evropi. Ampak zato pa tudi govorim, kar govorim že nekaj časa: da nočem imeti zgolj 11 nogometašev, marveč precej širši kader. Ne zanimajo me zvezdniki, nočem biti odvisen od enega igralca. Moj cilj je, da bi imel kar največ dokaj enakovrednih posameznikov, kar trenerju omogoča redno rotiranje. S tem se ohranja forma, s tem se ohranja telesna pripravljenost nogometašev," je pojasnjeval Hadžić, ki je rotiral tudi na nedeljskem derbiju z Domžalami. In vseeno slavil.

Članki iz rubrike