Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ro
ro
6 23.07.2019 10:39:17

Panika v vrstah MARIBORA?! Besede STROKOVNEGA VODSTVA pred tekmo z AIK-om MOČNO ODMEVAJO!

Grega Wernig
V Ljudskem vrtu odštevajo ure do prve tekme 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov.

Saše Gajserja na povratni tekmi proti Valurju ni bilo na domači klopi. Pomočnik Darka Milaniča se je mudil v Stockholmu, kjer je spremljal dvoboj takrat še potencialnih mariborskih tekmecev v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakov. AIK je upravičil vlogo favorita in ugnal Ararat-Armeni, v sredo zvečer bodo torej Švedi gostovali pod Kalvarijo.

"Gre za nasprotnika, ki ima kvaliteto. So zelo dobro organizirani, nepopustljivi v obeh fazah igre, dosledno se držijo načrta, prepoznavne strategije igre. Fizično so zelo močni, z veliko dinamike v igri, tako da se moramo zelo dobro pripraviti. Obe tekmi bosta nadvse zahtevni, predvsem kondicijsko," pravi desna roka stratega vijoličastih.

Štajerci ostajajo v boju s skandinavskim slogom, toda na nasprotni strani bo precej boljši tekmec od Valurja. "AIK je višja raven, kvaliteta več. Znotraj trdnega, organiziranega moštva imajo tudi individualno kakovost, so nevarni po predložkih s strani, ko z velikim številom igralcev v kazenskem prostoru iščejo priložnost za zaključke. Odlikujejo jih hitri prehodi v napad, čaka nas velik boj. Nasprotniku namenjamo dolžno spoštovanje, toda imamo veliko zaupanje v zmožnosti našega moštva. AIK ima v svojem načinu branjenja opazne tudi zadeve, ko jim lahko z našimi kvalitetami povzročamo precejšnje težave. Premagovali smo tudi že boljše nasprotnike in z optimizmom čakamo prvih 90 minut v Ljudskem vrtu," je odločen Saša Gajser.

Članki iz rubrike