Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rb
rb
06.07.2019 12:40:57
Deli članek:

NIK LORBEK: Zakaj se mi je zgodilo ravno zdaj? Seveda sem RAZOČARAN, za to sem GARAL, zdaj pa ..

alesfevzer.com

V soboškem prvoligašu so se bili med odštevanjem do začetka nove sezone prisiljeni soočiti s hudim udarcem. S šokom, kakršnega niso pričakovali, ki si ga niso upali niti zamisliti. Črno-beli so za kar nekaj časa ostali brez glavnega motorja ekipe, Nik Lorbek bo zaradi poškodbe odsoten več kot tri tedne.

"Bili so že boljši dnevi," se je ob globokem vzdihu odzval Nik Lorbek, ko smo ga z namesto z dober dan pozdravili z vprašanjem o počutju. Ob vedenju, da nikakor ne more biti navdušujoče, kar je seveda posledica nadležne poškodbe. Zaradi bolečine v preponi je na stranskem tiru, prisilni počitek ne bo ravno kratek. "Pred dnevi sem začutil rahlo bolečino. Najprej sem mislil, da ni nič resnega. Da me je po napornih treningih pač malce 'zategnilo', tako kot se med pripravami pogosto dogaja, toda vse skupaj se je stopnjevalo in nemudoma sem se odpravil na pregled z magnetno resonanco, ki je razkril, da ne smem nadaljevati vadbe. Prva predvidevanja zdravnikov pravijo, da bom moral počivati tri tedne, in če se bo v tem času vse lepo zaraslo, se bom vrnil na igrišče. Zdaj me najprej čakajo dnevi terapij. Verjamem, da bodo dosegle namen v tolikšni meri, da bom morda kmalu lahko začel trenirati po prilagojenem programu. Vsekakor pa si ne smem privoščiti tveganja, da ne bi vsega skupaj še poslabšal. Ne smem prehitevati, biti moram predviden, potrpežljiv," je dejal 23-letni vezist.


Razočaranja v glasu ni mogel skriti. "Saj je razumljivo, da sem razočaran, mar ne? Toda tisto prvo, najhujšo fazo sem vendarle že prestal. Trajala je kakšna dva dneva, nato sem se osredotočil zgolj in samo na rehabilitacijo. Zdaj je edino pomembno, da bo potekala po predvidevanjih, da ne bi bilo kakšnih dodatnih zapletov," je povedal nadvse pomembni člen črno-bele zasedbe. Morda celo ključni. Glavni motor ekipe, ki skrbi za red na sredini igrišča. "Dejstvo pa je, da se mi je to pripetilo v najbolj nepravem trenutku. V pričakovanju začetka nove sezone. Pred nami je evropski izziv, prihajajo boji za prvenstvene točke … Ampak najbrž se je zgodilo z nekim razlogom. Tako pač je in zdaj je treba storiti vse, da bi se čim prej vrnil," je nadaljeval Nik Lorbek, ki je bil pred kratkim tako rekoč že nekdanji član Mure.

Aleš Cipot/Fotolens

Zdelo se je, da bo zanesljivo zamenjal klubske barve in da prestopa v ruski Ural nič več ne more preprečiti. Naposled je padel v vodo, na naslednji korak naprej in boljši zaslužek bo moral še počakati, kar je bržčas še en razlog za razočaranje. "Priznam, da je bilo že kar daleč, vendar se je potem razpletlo drugače. Kaj hočemo, tako pride … Če mi ni uspelo zdaj, bo pa kdaj drugič. Tudi to se je moralo zgoditi z nekim razlogom. Toda to me ne skrbi kaj prida, ker vem, da se bo želeni prestop nekoč uresničil. Prej ali slej. Vem, da se bo. Vem, da bo napočil tudi ta trenutek. Toda o tem zdaj niti nočem razmišljati, vse misli sem usmeril v okrevanje. Res nima smisla jokati in razmišljati, kaj bi bilo, če bi bilo. Treba je iti pogumno naprej, to je edina pot."

V preteklosti resnejših težav s poškodbami ni imel. Odsoten je bil največ kakšen teden, poslej bo torej soigralce s strani spremljal dalj časa. "To ni prijetno, nikakor ne. Ni lahko! Povrhu sem celotno preteklo sezono delal za to, da bi igral v evropskem pokalu. Garal sem, da bi se mi uresničil ta cilj, zdaj je ta priložnost splavala po vodi. Priložnost igranja v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa. Fantom sem rekel, naj uredijo, kakor znajo in zmorejo, da se jim bom po tem, če bo vse po sreči in bo zdravljenje potekalo tako, kot mora, pridružil v drugem krogu. Naročil se jim, naj 'zrihtajo', da bo tako," se je nasmejal Nik Lorbek, ki pa se kajpada zaveda, da je Maccabi v vlogi favorita. "To drži, o tem ni dvoma. Izraelci so favoriti, a niso nepremagljivi. Že pred poškodbo sem optimistično pričakoval ta dvoboj, moje razmišljanje se ni spremenilo. Nikogar se ne smeš prestrašiti, nikogar se ne smeš bati. Ni floskula, da lahko v nogometu vsak premaga vsakega. Treba je biti samozavesten in verjeti v svoje sposobnosti."