sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

aretacija Ekipa24.si

Vklenjen v lisice! Policija po prometni nesreči ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
7 03.07.2019 16:09:30

Milanič, Hadžić, Rožman in ostali, PAZITE, KAKO SE OBNAŠATE! NZS potrdila VROČE PRAVILO, da trenerji ...

Grega Wernig
V nogometu že veljajo nova pravila, zanimiva sprememba prihaja tudi v Slovenijo.

Nedolgo tega je Nogometna zveza Slovenije na svoji uradni spletni strani objavila okrožnico, v kateri se je razpisala o spremembah svojega disciplinskega pravilnika. Ena najbolj zanimivih sprememb zadeva kar trenerje, ki bodo v novi sezoni Prve lige Telekom Slovenije sankcionirani tako kot – nogometaši! Torej s kartonom ali rumene ali rdeče barve!


"Na podlagi sprememb Pravil nogometne igre, ki določajo, da sodnik lahko ukrepa proti uradnim osebam ekip z opozorilom, rumenim kartonom ali rdečim kartonom oziroma izključitvijo, se v disciplinskem pravilniku namesto odstranitve uradne osebe iz ograjenega dela igrišča uvaja izključitev uradne osebe ekipe ter dodatna določila v zvezi s prestajanjem kazni v primeru izključitve," so zapisali pri krovni organizaciji. Ali povedano z drugimi besedami: tudi trenerji bodo po novem lahko izključeni, če bodo, pa bo disciplinski sodnik nato tudi njih obravnaval kot nogometaše. In jim v skladu s prekrškom določil dolžino kazni, ki jo bodo morali odslužiti.

"Uradna oseba v istem prvenstvenem ali pokalnem tekmovanju po skupaj prejetih dveh (2), štirih (4) in zatem po vsakem nadaljnjem opominu, prestaja kazen prepovedi dostopa do garderob in uradnega tehničnega prostora na prvi naslednji prvenstveni ali pokalni tekmi istega prvenstvenega ali pokalnega tekmovanja," še piše v disciplinskem pravilniku NZS.

Značke: plts, trenerji

Članki iz rubrike