900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
5 03.07.2019 10:46:15

NORO! Slovenski NOGOMETNI KLUB v Slovenijo PRETIHOTAPIL MIGRANTA! Podrobnosti osupnejo ...

Fotografija je simbolična.
Primož Lavre
Slovenski klub je v Slovenijo pretihotapil migranta.

Nehote, seveda. Slovenske novice poročajo, da so mladi nogometaši Jesenic, ki so se vračali iz turnirja v Bosni in Hercegovini, v Slovenijo pretihotapili slepega potnika, migranta iz Palestine, ki se je skrival med rezervnim kolesom in motorjem njihovega avtobusa. 

Zanimivo, kot je za Slovenske novice dejal Hasan Smajić, oče enega izmed otrok jeseniškega kluba, ki je skupaj s svojo partnerko odšel v BiH gledati svojega sina, je šofer avtobusa pred odhodom nazaj v Slovenijo pregledal avtobus in pod njim našel tri migrante, ki jih je tudi pregnal. Še bolj zanimivo, ko je šofer avtobusa prišel na slovensko mejo, je carinikom povedal za pripetljaj z migranti, tako da so cariniki temeljito pregledali avtobus pred vstopom v Slovenijo, a slepega potnika niso našli. 



In kaj je Palestinec storil, ko je avtobus prišel na končni cilj? "Najprej se je prešerno zasmejal in dejal: 'Thank you my friends'. Bil je črn kot vrag, umazan od saj in vidno izčrpan. Ko je prižgal cigareto, je še zmogel povedati, da je iz Palestine in da je svoje delo opravil. Preden se je sesedel, nas je lepo prosil, naj pokličemo policijo. To sem storil jaz," je razložil Smajić. 

Policisti so prišli na kraj dogodka, poklicali reševalno vozilo, ki je slepega potnika prepeljalo v jeseniško bolnišnico. Smajić se je naslednji dan srečal z lokalnimi policisti. "Rekli so mi, da res prihaja z območja Palestine, kjer je vojno območje, tako da mu bo verjetno pripadal azil." 

Značke: jesenice, migranti

Članki iz rubrike