Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
03.07.2019 14:46:05
Deli članek:

Tako si O LIVERPOOLU upa govoriti le GUARDIOLA: Besede trenenerja Cityja tresejo nogometni svet!

Pep Guardiola je odkrito spregovoril o vzdušju, ki ga zna prirpaviti le Anfield.

"Nobenega dvoma ni, da je vzdušje v Liverpoolu oziroma na Anfieldu najboljše na svetu. Slogan 'To je Anfield' je popolnoma na mestu. Ne gre le za marketing, ampak je peklensko vzdušje, ki te pričaka na stadionu, čisto pravo. Objekt je nekaj zelo posebnega, unikatnega in edinstvenega," je katalonskemu Sportu priznal Guardiola in se dotaknil tudi poraza Barcelone, ki številne navijače tega kluba boli še danes.

V minuli sezoni je Liverpool uspešno nadoknadil zaostanek treh zadetkov, na Anfieldu je slavil s 4:0. Španskega stratega to ni presenetilo. "Nič čudnega. Gre za stadion, ki ima resnično prednost domačega igrišča. Ko tam gostuješ, se počutiš majhnega, nemočnega. Ko na Anfieldu prejmeš zadetek, imaš občutek, da jih boste v naslednjih minutah vsaj še tri. Tako glasno in naelektreno vzdušje je na tem stadionu. Zares je nekaj čarobnega. Večina nas je že izkusila bolečino na Anfieldu," je tekmecem v angleški ligi na dušo popihal Katalonec.

Guardiola je sicer na Anfieldu gostoval štirikrat, pri tem pa trikrat izgubil in enkrat remiziral. A po koncu minule sezone je bil vseeno lahko zelo zadovoljen, s Cityjem je osvojil angleško prvenstvo, Liverpool pa je bil drugi.