GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

sta
sta
2 14.06.2019 19:30:34

Na zboru nogometašev Olimpije je PRESENETLJIVO UDARIL Safet Hadžić: Mogoče me čez en mesec NE BO TU! (foto)

Jurij Kodrun
Tri dni za velikimi tekmeci iz Maribora so danes priprave začeli tudi nogometaši Olimpije.

Pod vodstvom trenerja Safeta Hadžića se bo v naslednjih dneh zbrala večina igralcev iz prejšnje sezone. Ljubljanski strateg pa upa, da bo do začetka nove dobil še kakšno okrepitev, računa predvsem na kakšnega izkušenega branilca in dobrega napadalca.

Ljubljančani so imeli zbor na stadionu ŽAK v Šiški, Hadžić pa še ne more računati na vse igralce, saj manjkajo reprezentanti Haris Kadrić, Vitja Valenčič, Vitalijs Maksimenko in Nejc Vidmar, ki so dobili nekaj več prostih dni.

brkic _JK11132
Jurij Kodrun
"Zadnji smo končali sezono, zato smo igralcem dali več počitka. Premor ni bil dolg, tako da to ne bo pustilo posledic," je ob začetku priprav dejal ljubljanski strateg. "Težil bom k napadalni igri in borbi za prvo mesto. Poskusili bomo osvojiti prvenstvo in pokal, v Evropi smo imeli vedno težave v prvih predkrogih, upamo, da bo letos bolje. Skušali bomo priti čim dlje, a kot klub iz Slovenije imamo že v drugem ali tretjem krogu težke tekmece in moraš imeti dan, da jih premagaš."

O morebitnih okrepitvah za zdaj še ni nič novega. "Vsi, ki bodo tu, bodo na preizkušnji. Moram jih najprej videti. Tudi Denis Šme še ni zanesljiv. Potreboval bom izkušenega osrednjega branilca, pa seveda osrednjo špico tipa Vombergar, ki mi bo zagotavljal 15 golov na sezono. Napadalec mora v mojem sistemu zabijati gole," je o morebitnih okrepitvah dejal Hadžić.

V ekipi je še vedno precej poškodovanih, največ težav bo z Maticem Črnicem, ki ga čaka še pol leta okrevanja; naslednji se bo ekipi s tega seznama v kratkem pridružil Jucie Lupeta.

Odšel je Dino štiglec, ki kariero nadaljuje pri poljskem Slasku, Rok Kronaveter ni podpisal nove pogodbe in se je preselil v Maribor, novih igralcev pa še ni. To je povezano tudi s proračunom, saj je ta, kot je priznal Olimpijin trener, zdaj nižji kot je bil. "Stvari padajo na realna tla. Imam neke limite, ki jih bom skušal izkoristiti, ni pa tako kot prej."

alić
Jurij Kodrun
Čeprav ima s konca prejšnje sezone novo dveletno pogodbo, se Hadžić zaveda, da dolgoročna služba pri Olimpiji ni samoumevna. "Tudi igralci potrebujejo mir. Rad bi bil tu deset let, s svojim delom težim k temu. Ampak veste, kako je pri Olimpiji, lahko da me čez en mesec ne bo več tu," je o vroči temi lanske sezone, pogosti menjavi trenerjev, dejal Hadžić, ki ga ne vznemirjajo niti nove govorice o morebitnih lastniških spremembah v klubu, češ da je tudi na to pripravljen.

Olimpija bo prvi del priprav opravila v Ljubljani, nato bo sledila selitev predvidoma v Kranjsko Goro, kjer bodo zmaji ostali do 29. junija. Pred začetkom evropskih tekem bodo odigrali šest prijateljskih tekem. Prva bo na sporedu 19. junija, ko bo nasproti stala makedonska Škendija, tri dni pozneje bodo gostovali pri zagrebškemu Dinamu, sledile bodo štiri domače tekme z Radničkim, Sočijem in Tuzlo. V generalki bo v Stožicah 6. julija gostoval beograjski Partizan.

olimpija_JK11221
Jurij Kodrun
"Odločil sem se, da bodo tekme težke, ker bi rad videl igralce, ki prihajajo. Meni nič ne pomaga, če premagamo tretjeligaša in so novinci dobri. Dinamo, Partizan pa sta bolj zahtevna in zanima me, kako se bodo igralci obnašali," pravi Hadžić.

Članki iz rubrike