Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Jure Bohorič
Jure Bohorič
3 04.06.2019 13:52:47

KONEC JE! Po Roku Kronavetru Olimpijo ZAPUSTIL NASLEDNJI, to je odločitev, ki ...

Martin Metelko
Nova sprememba v igralskem kadru Olimpije.

Nogometaši Olimpije uživajo na zasluženem dopustu, ljudje iz uprave pač ne. Nova sezona ni več daleč stran, tisti slovenski klubi, ki so se prebili v Evropo, se bodo začeli pripravljati že v kratkem. Zmaje prve obveznosti čakajo čez dober teden dni, prav zanimivo pa bo videti, kdo vse se bo udeležil začetka priprav.

Roka Kronavetra seveda na prvem zboru ne bo. In ne bo edini. Kot smo izvedeli, je svojo zadnjo tekmo v zeleno-belem dresu odigral tudi Mirza Mujčić. Slednji tako ali tako nikdar ni bil mišljen kot udarni član začetne enajsterice. Ko je pozimi podpisal za Olimpijo, so v njem videli bolj kot ne nogometaša, ki bo v igro prišel po sili razmer. In tako je tudi bilo. Mujčić, nekoč mladi reprezentant Švedske, je za Olimpijo zbral le sedem nastopov, na zelenici je, skupno gledano, preživel 382 minut. Debitiral je v 24. krogu, ko so zmaji v gosteh s 3:1 premagali Domžale, tedaj mu je Robert Pevnik namenil zgolj tri minute. V udarni postavi je prvič zaigral v 26. krogu na gostovanju v Murski Soboti pri Muri (0:0), zatem je vajo ponovil še trikrat: na tekmah s Krškim (3:2), Domžalami (1:4) in Aluminijem (0:1). V Kidričevem je bil zadnjič med aktivnimi člani Olimpije, trener Safet Hadžić ga v finalu pokala, kjer so Ljubljančani premagali Maribor z 2:1, ni uvrstil niti na klop za rezerve.

KOT PROST NOGOMETAŠ BREZ POGODBE
Mujčić, ki je bil pred prihodom v Slovenijo član norveškega četrtoligaškega (!) kluba Lysekloster IL, bo Ljubljani v slovo pomahal kot prost nogometaš brez pogodbe. Ko se je dogovoril z Olimpijo, je sklenil le polletno sodelovanje. Iz krogov blizu nogometaša smo izvedeli, da je bil sicer naklonjen ideji, da bi ostal v Stožicah, a so se v vodstvenih strukturah Olimpije odločili drugače. Tudi zaradi še dodatnega krčenja stroškov in tudi zato, ker resno računajo na mlada Jana Gorenca in Matijo Burina. Dvojec je trenutno sicer na stranskem tiru, a naj bi oba okrevala še pred začetkom nove sezone. Poleg tega ima Olimpija na plačilnem seznamu več kot dovolj centralnih branilcev. V drugem delu sezone 2018/19 sta bila glavna Macky Bagnack in Vitalijs Maksimenko, ki bi sicer poleti lahko odšla drugam, člana Olimpije sta tudi Marko Gajić in Ermin Alić.

mirza mujcic
Jurij Kodrun

Članki iz rubrike