evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Ana Bucik, Kris Jogan Njena.si

Sanjska poroka slovenske alpske smučarke

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 04.06.2019 13:06:31

Ostal je brez službe v REPREZENTANCI, pogorel je pri REALU, zdaj pa ga je ujel NOV VELIKAN!

Julen Lopetegui, nekdanji selektor španske izbrane vrste, ki je selektorsko mesto izgubil tik pred začetkom zadnjega svetovnega prvenstva, in nekdanji trener madridskega Reala, je postal novi trener španskega prvoligaša Seville. Klub iz Andaluzije je potrdil, da so podpisali triletno pogodbo.

"Baskovski strateg bo v Sevillo prišel v torek, v sredo pa bo potekala predstavitev," so sporočili iz kluba, ki je nedavno končano sezono končal na šestem mestu v španskem prvenstvu.

Lopetegui si bo s svojimi novimi varovanci v kvalifikacijah skušal zagotoviti mesto v evropski ligi, ki jo je Sevilla sicer osvojila petkrat.

Triinpetdesetletni Bask bo nasledil Joaquina Caparrosa, ki je po koncu sezone dejal, da ne bo nadaljeval dela v klubu. Caparros, ki je moštvo prevzel sredi sezone, ima kronično levkemijo.



Lopetegui pa je v preteklosti treniral Rayo Vallecano, Porto, mladinske reprezentance Španije, leta 2016 pa je postal tudi članski selektor.

V kvalifikacijah Španci niso imeli težav, tik pred SP 2018 pa je Lopetegui podpisal pogodbo z belim baletom, zaradi česar je izgubil selektorski stolček.

Naslednik Zinedina Zidana pri Realu je na 14 tekmah zabeležil le šest zmag, dva remija in šest porazov, zadnjega z 1:5 proti Barceloni.

Značke: nogomet, španija, trener

Članki iz rubrike