Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
7 04.06.2019 13:43:54

SRAMOTA! Navijaški IZGREDI na derbiju so dobili EPILOG: tu so PODROBNOSTI, tu je REKORDNA kazen!

Jurij Kodrun
Disciplinski sodnik je strogo kaznoval Maribor in Olimpijo.

Izgredi navijačev na zadnjem večnem derbiju med Mariborom in Olimpijo na finalu pokala Slovenije so dobili svoj epilog. Disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj je bil tokrat brez milosti do navijačev obeh ekip, kazen pa je izjemno visoka: Olimpija bo morala za vse incidente skupno plačati 8200 evrov, Maribor pa kar 14.650 evrov.


Navijači ljubljanskega kluba bovo morali 250 evrov plačati za aktiviranje pirotehničnih sredstev na tribuni in 200 evrov za odvrženo sredstvo na igralno površino. Za prižig bakel med 65. in 68. minuto ter za uničevanje stolov bodo morali skupno plačati 1500 evrov, prav tako pa jih bo drago stal incident ob koncu tekme, ko so množično prižigali bakle na tribuni, odvržene bakle na igrišče in prekinitve tekme.

Maribor si je kar 2000 evrov kazni prislužil zaradi žaljivega skandiranja, pri čemer ni šlo zgolj za spontano vzklikanje, ampak usklajeno in ponavljajoče skandiranje, ki je vključevalo tudi pozive po ubijanju. Kazen so si prislužili zaradi metanja bakel na igrišču, zaradi prižiga bakel na tribuni, dvakratne prekinitve tekme, vandalizem - uničili so približno 30 stolov, pri čemer so dva odvrgli v ograjeni del igrišča. Prav tako so so člani organizirane navijaške skupine ekipe Maribor s tribune metali pirotehnična sredstva v smeri parkirišča, kjer so bila vozila uradnih oseb, gasilcev in reševalcev, pri čemer je bilo poškodovano eno izmed vozil.

Značke: pokal, olimpija, maribor

Članki iz rubrike