profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
7 01.06.2019 07:57:48

Po veliki pokalni zmagi vsem svojim nasprotnikom Safet Hadžić sporoča tole ... BESEDE, KI ODMEVAJO

Jurij Kodrun
Safet Hadžić ni več »nori profesor«, še manj »dežurni gasilec«. Seveda ostaja svojevrsten lik, kakršnih v slovenskem nogometu ni veliko, ampak zdaj s statusom, ki si ga je več kot zaslužil. Trdo je moral garati, da je prišel do vrha.

Hadžić je vnovič vzel mero Mariboru. Potem ko Olimpiji v prvenstvu na koncu ni uspelo in je morala lovoriko prepustiti Mariboru, je v pokalnem tekmovanju ubranila naslov. Četrtkova zmaga v Celju je pomenila zadoščenje tudi za trenerja.

Marsikaj ste morali preživeti, pretrpeti in ne nazadnje požreti, da ste prišli na vrh.
"Za mano je težko obdobje. In ne merim zgolj na delo, ki sem ga moral opraviti na igrišču. Vem, da je ogromno ljudi, ki niso na moji strani, ki me ne podpirajo. Vem tudi, da marsikdo vse živo dela proti meni. Tudi to je značilno za Olimpijo. Ne glede na vse sem vedno verjel vase. Vedno sem bil prepričan, da lahko dosežem in uresničim zastavljene cilje. Veste, kako je … Sem človek načel, zato bom vedno zvest svojim idejam. Tudi če bom zato pogorel! Morda bom pogorel, ampak bom pogorel z visoko dvignjeno glavo. Vedno sem in vedno bom stal za svojimi idejami. Ko je dobro, ko je slabo, vedno. Uspeh ni plod naključja, je plod ideje. Upam, da bomo nadaljevali po tej poti."

"Preteklost ne šteje, zgolj prihodnost. Čaka me težko delo, pogodba gor ali dol. Naredil pa bom vse za to, da bom zadovoljil kriterije predsednika in navijačev. Ob tem bi dodal, da sem najbolj ponosen, če začutim, da me spoštujejo navijači in mediji. Če pozitivno mislijo o meni. Potem vem, da je moja pot prava pot."

safet hadzic 2
alesfevzer.com

Celotni intervju s trenerjem Olimpije Safetom Hadžićem si lahko preberete v današnji izdaji športnega dnevnika Ekipa SN, ki je v digitalni obliki na voljo v Trafiki 24.

Članki iz rubrike