Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 31.05.2019 13:18:10

Čustveno slovo Oliverja BOGATINOVA: Zadnja zahvala je namenjena ...

Martin Metelko
Oliver Bogatinov ni več trener Aluminija, so danes sporočili iz slovenskega nogometnega prvoligaša iz Kidričevega. Bogatinov se je Aluminiju pridružil konec decembra 2017, med zimskim prestopnim rokom, ko je nadomestil hrvaškega trenerja Slobodana Gruborja. Dvakratni pokalni zmagovalci še niso predstavili novega vodjo strokovnega štaba.

"Nogometni klub Aluminij Kidričevo se trenerju članske selekcije Oliverju Bogatinovu zahvaljuje za eno in polletno sodelovanje. V tem času je prva ekipa Aluminija nastopila na finalu in polfinalu pokala Slovenije ter postala stabilen prvoligaš s poudarkom na razvoju mladih nogometašev. Poleg osvojenih moštvenih in razvojnih ciljev je delo z rdeče-belo ekipo Oliverju Bogatinovu prineslo naslov trener leta," so sporočili iz Kidričevega.

Šumari so sezono 2018/19 zaključili z zmago proti Olimpiji. Na domačem igrišču so si priborili vse točke in zasedli šesto mesto, kar je najboljša končna uvrstitev kidričevskega nogometnega kluba v prvoligaškem tekmovanju.

Bogatinov je po profesionalni igralski karieri na trenerskem področju dejaven od leta 2006. Leto pozneje je v vlogi trenerja s članskim moštvom MNK Izola osvojil pokal MNZ Koper, leta 2010 pa kot pomočnik trenerja članske ekipe Koper osvojil naslov prvaka prve slovenske lige in naslov zmagovalca super pokala Slovenije. Leto kasneje je v istem klubu pričel voditi kadetsko selekcijo, s katero je postal prvak prvoligaške kategorije.

V sezoni 2012/13 je vodil člansko selekcijo Mure v 4. krogu evropske lige. Leto za tem se je preselil v Savdsko Arabijo in prevzel vodenje mlade selekcije azijskega kluba Al Hilal. V letih 2015 in 2016 je opravljal vlogo pomočnika trenerja Marijana Pušnika v ljubljanski Olimpiji in osvojil naslov državnega prvaka. Nato je deloval v nogometni šoli FC Koper kot direktor akademije. 

Oliver Bogatinov je ob prenehanju sodelovanja izrazil zahvalo za izkazano zaupanje: »Ponosen sem, da sem deloval v klubu z več kot 70-letno tradicijo. Zahvaljujem se Zvonku Jevšovarju, Miranu Lipovcu in Marku Drobniču za podporo pri trenerskemu delu ter timskemu reševanju vsakodnevnih in strateških vprašanj. Dosegli in presegli smo zastavljene cilje tako iz rezultatskega kot razvojnega vidika, saj smo ustvarili pogoje za mednarodne prestope in vpoklice v reprezentančne selekcije, poleg tega pa je v letu in pol v prvi ligi debitiralo dvanajst igralcev. To daje zelo močno podlago za nadgradnjo dosedanjega dela v prihodnosti. Zahvaljujem se igralcem za profesionalen odnos na treningih in tekmah, saj so oni bistvo in osnova nogometne igre, brez katerih se ob zmagah ne bi veselili in ob porazih žalostili. Zahvaljujem se strokovnemu timu za vsakodnevno odrekanje ter strokovno podporo na in izven nogometnih igrišč. Zadnja zahvala pa je namenjena duši kluba Toniju Pernatu, ki je prisoten povsod v klubu in vedno na razpolago štiriindvajset ur na dan in sedem dni na teden.«

Značke: nogomet, slovenija, dp

Članki iz rubrike