pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

ukc ljubljana m24 sr Necenzurirano

Sum prirejanja razpisov v UKC: šef IT v službo k...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Delovna akcija Njena.si

Delovna akcija: Zgodba Potrčevih razjokala ...

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
3 24.05.2019 07:45:47

Upokojeni Marko ŠULER tako ZELO ZBODEL Olimpijo: Ne bi nam bilo treba biti nastrojeni proti ZELENIM, ker nam ...

Drago Wenig - TAKA
V sredo, ob podelitvi pokala za petnajsti naslov državnega prvaka vijoličastih, je Marko Šuler, eden izmed največjih igralcev Maribora v zgodovini končal svojo kariero.

Med drugim je v obsežnem pogovoru za tiskano izdajo Ekipe SN spregovoril o svojem obdobju v Mariboru in o rivalstvu z Olimpijo in potegnil črto pod svojo zelo bogato kariero in postavil Maribor na lestvico klubov, za katere je igral: "Postavil bi ga visoko. Iskreno povedano, nisem si mislil, da bom zdržal tako dolgo, saj sem človek, ki se noče ustaliti. Menjam stvari. In ostati skoraj šest let v enem klubu je zgodba. Osvojiti toliko naslov ... Tudi konkurenca ni bila tako slaba, da bi bili naslovi samoumevni. Epizodo v Mariboru lahko uvrstim čisto zraven uspehom v tujini, ki jih ni bilo malo. In reprezentanci."

Ni pa bil samo Maribor kot klub tisti, ki mu je prirasel k srcu. K srcu mu je zelo priraslo tudi mesto ob Dravi. "Rekel bi, da je Maribor mesto, v katerem bi lahko živel. Če bi prej vedel, če se ne bi ustalil na Koroškem ... Vzel sem ga za svoje. In ljudi. Ni lahko in jaz imam to rad. Rad imam kritiko, ko nisem pravi, ko si jo zaslužim. In jo priznam, znam živeti z njo. V Mariboru je bilo veliko kritik. Upravičenih. Je pa to mesto, ki ima dušo. Ki živi z entuziazmom. Resda smo malce preveč nastrojeni proti zelenim. Ne bi nam bilo treba biti, ker nam na žalost ne morejo slediti in ne vem, zakaj bi morali imeti takšen odpor proti njim. Tega se nisem nalezel, vse ostale stvari pa ti zlezejo pod kožo. To mesto ima posebno zgodbo. Zamenjal sem kar nekaj mest, v nobenem se ne bi mogel ustaliti, Maribor pa je prišel zelo blizu," je s svojim odgovorom presenetil Šuler.

CELOTEN POGOVOR SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike