dejan vunjak Odkrito.si

Dejan Vunjak ne zmore več

veronika ročeva Svet24.si

FOTO: "Otroci so umrli tu"; Rusinja z razgaljenimi...

krebuljica Petisvet.si

Za skromnostjo rastline se skriva velikanska moč

marjan šarec Svet24.si

Poslanci sprašujejo, Šarec odgovarja: S takšno ...

nicole Scherzinger Svet24.si

To je telo 40-letne Nicole, ki je prebolela ...

slimjoy naslovna Njena.si

5 preverjenih receptov, kako čim hitreje do ...

miha b Njena.si

Miha Božič po snemanju spoznal posebno dekle

nu
nu
0 22.05.2019 19:36:57

Ob SLAVJU tudi SLOVO od VELIKANA! Poslovila se je LEGENDA, ki je vijoličastim dala OGROMNO! (video)

alesfevzer.com
Marko Šuler je končal nogometno kariero.

Čeprav je na začetku leta podpisal novo pogodbo z Mariborom, se je Marko Šuler odločil, da je konec. Na dan, ko so vijoličasti prejeli pokal za 15. naslov državnega prvaka, je koroški branilec naznanil slovo od nogometa. Pri šestintridesetih je kopačke obesil na klin in odšel med - legende. Legende Maribora in legende slovenskega nogometa. Leta 2010 je zaigral na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, dres z državnim grbom je nosil 39-krat. V Ljudski vrt se je preselil leta 2014 in sodeloval pri številnih uspehih štajerskega kluba. Z njim je osvojil šest lovorik, tudi štiri naslove državnega prvaka.

Toda že nekaj časa je bilo jasno, da centralni branilec zaradi poškodbe ni več v stanju, ki bi mu dovoljevalo igranje na najvišji ravni. V tej sezoni je odigral 18 tekem, toda v Prvi ligi Telekom Slovenije je bil nazadnje na delu 1. decembra lani na tekmi z Domžalami. Potem je še enkrat - na tekmi s Triglavom - sedel na klop za rezerve, a zaigral ni več. Za Maribor je Šuler odigral okroglih 170 tekem, na katerih se je med strelce vpisal devetkrat.

Marku se lahko le še zahvalimo za vse, kar je dal slovenskemu nogometu. Da bo ostal zapisan v zgodovini le-tega, pa seveda ni nikakršnega dvoma.

Članki iz rubrike