Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 22.05.2019 18:46:42

VIJOL'ČNA ČAGA! Maribor dobil pokal za najboljše moštvo v Sloveniji (foto)

Po zmagi z 2:0 nad Krškim so Mariborčani visoko v zrak dvignil pokal za najboljšo ekipo v sezoni 2018/19.

Zmaga nad tekmeci, ki so že drugoligaši, je bila popolnoma zaslužena, oba zadetka je prispeval Luka Zahović. Po zadnjem sodnikovem žvižgu, ko se je končala zadnja tekma v tej sezoni v Ljudskem vrtu, pa so na igrišče vdrli gledalci in začelo se je 'slačenje' vijoličastih bojevnikov oziroma prosjačenje za drese državnih prvakov. Maribor je tako petnajstič v samostojni Sloveniji postal državni prvak.

Maribor - Krško 2:0 (1:0)

Maribor - Stadion Ljudski vrt, gledalcev 4500, sodniki: Perić, Pospeh in Šprah.
Strelec: 1:0 Zahović (21.), 2:0 Zahović (79.).
Maribor: Handanović, Milec, Rajčević, Ivković, Viler, Vrhovec (od 82. Pihler), Dervišević, Bajde (od 67. Mulahusejnović), Kramarič (od 70. Hotić), Mešanović, Zahović.
Krško: Frelih, Volarič, Zakrajšek, Cetina, Štefulj, Kordić, Da Silva, Jandrek (od 46. Majić), Sokler (od 60. Florjanc), Vukušić, Volaš.
Rumeni kartoni: /.
Rdeči karton: /.

Novopečeni državni prvaki so odigrali še zadnjo domačo tekmo v tej sezoni. Na veselje navijačev so jo končali z zmago proti zadnjeuvrščenemu Krškemu, ki ga v prihodnji sezoni po štirih prvoligaških letih čaka igranje v drugi ligi. Mariborčani so po zmagi proslavili 15. naslov prvaka, pri tem so rekorderji, saj so drugi klubi skupaj zbrali 13 zvezdic.

Mariborčani so prvi polčas dobili z golom Luke Zahovića, ki lovi naslov strelskega kralja, potem ko je bilo jasno, da Olimpijin Rok Kronaveter v tej sezoni ne bo več igral. Zahović je zadetek dosegel v 21. minuti, ko je streljal z dobrih 20 metrov in tako vpisal 16. gol v statistiko, s čimer je zaostajal za gol za Kronavetrom.

Zahović je sicer imel še nekaj priložnosti, poskusil je tudi v 19. minuti z nenatančnim lobom in v 45., ko je njegov poskus obranil Žiga Frelih. Domači so bili nevarni še prek Jasmina Mešanovića v 33. minuti, spet je bil na mestu Frelih.

Tudi gosti pa so znali zagroziti domačim, najprej v 11. minuti, ko se je žoga od Daliborja Volaša odbila mimo vrat, nato pa v 38., ko je s prostega strela meril Marco da Silva, Jasmin Handanović pa je izvrstno posredoval.

V uvodu drugega polčasa so bili domači precej konkretni, nekajkrat je bilo vroče v kazenskem prostoru gostov, a se izid ni spremenil, v 51. minuti pa so imeli izjemno priložnost, ko je Mešanović še četrtič v tem delu igre prišel do strela, močno sprožil iz bližine, na golovi črti pa je žogo odbil Daniel Štefulj.

V 64. minuti so zagrozili tudi Krčani, ko je Volaš z glavo zgrešil cilj, malce zatem pa je Zahović padel v boju s Frelihom, toda sodniki niso piskali prekrška. V 72. minuti je z 18 metrov poskusil Amir Dervišević, krški vratar pa je žogo odbil čez prečko.

V 79. minuti pa se je Zahović na vrhu lestvice strelcev izenačil s Kronavetrom, ko je iz bližine unovčil lepo podajo Dina Hotića in podvojil prednost Maribora. V 87. minuti je Frelih dobil dvoboj ena na ena z mariborskim debitantom Nardinom Mulahusejnovićem, malce zatem pa je Zahoviću v zadnjem trenutku strel blokiral Žan Florjanc.

Mariborčani bodo v zadnjem, 36. krogu v soboto gostovali v Domžalah, Krčani pa bodo gostili Gorico.

Galerija
Značke: nk-maribor, prvak

Članki iz rubrike