polna luna 4 Dobra karma

Tedenski horoskop: polna luna tokrat prinaša ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 7. aprila

Boris Johnson Reporter.si

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno ...

maske Svet24.si

Prebolela okužbo s koronavirusom: Dolenjka je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

andrej Njena.si

Delovna akcija: Andrej se še ni vrnil domov

STA
STA
0 22.05.2019 14:37:50

RAZKRITO: Kronaveter prejel NAJVEČ GLASOV, a vseeno OSTAL BREZ VSEGA! Zakaj? Tu je odgovor!

Jurij Kodrun
SPINS je razkril izide glasovanja.

Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (Spins) je v nedeljo podelil nagrade za izstopajoče dosežke pretekle sezone, danes pa je obelodanil izide glasovanja. Iz teh je razvidno, da je najboljši nogometaš sezone Rudi Požeg Vancaš dobil največ glasov od igralcev in trenerjev, medtem ko je javnost za najboljšega izbrala Sašo Ivkovića.

Dobitnike nagrad Spins za preteklo sezono so izbirali tako igralci in trenerji prve lige, ki so prispevali 50-odstotni delež vseh glasov, novinarji (25 odstotkov) in javnost (25 odstotkov). Mnenje igralcev in trenerjev na eni strani ter strokovne in splošne javnosti sta se v večini primerov prekrivali, kar je na prireditvi poudaril tudi predsednik Spinsa Dejan Stefanović.

A vendarle bi bilo tako pri izboru najboljšega nogometaša, kjer je končni zmagovalec, vezist Celja Požeg Vancaš, dobil največ glasov med sebi enakimi in trenerji, a zaostal za članom Maribora Ivkovićem po številu glasov novinarjev in javnosti. Velika prednost pri glasovih "interne javnosti" je bila dovolj velika, da je odločila v prid 25-letnega Belokranjca.


Požeg Vancaš je dobil kar 43 glasov igralcev in trenerjev, Ivković 29. Slednji je dobil šest glasov novinarjev proti petim za člana Celja, pri splošni javnosti pa je bila razlika v prid Ivkovića kar 1394 proti 628. Po preračunanih količnikih je Požeg Vancaš prejel 2000 točk, Ivković 1848.

Tudi na tretjem mestu je vezist Domžal Senijad Ibričić prehitel Amirja Derviševića (Maribor) s pomočjo "internih glasov". Teh je prejel 27, kar trikrat več od vezista Maribora, ki pa je dobil dva in pol-krat več glasov javnosti od Ibričića.

Med idealno enajsterico je najbolj izstopal (za zdaj še) član Olimpije Rok Kronaveter, ki je med novinarji prejel največ glasov skupaj z Ivkovićem, a se kljub temu ni uvrstil v idealno enajsterico, predvsem na račun manjšega števila glasov splošne javnosti in določenega igralnega položaja.

Prvi strelec lige je bil namreč določen kot igralec zvezne vrste, kjer so ga po skupnem številu točk prehiteli Požeg Vancaš, Ibričić in Dervišević. V postavitvi 4-3-3, določeni za nagrade, je tako pristal na 12. mestu, čeprav je imel več točk (4559) kot dva od treh napadalcev v idealni enajsterici: Rok Sirk (Mura - 4313 točk) in Luka Majcen (Triglav Kranj - 4464). Dobil je tudi več glasov kot trije od štirih branilcev.

Značke: nogomet, nagrada

Članki iz rubrike