Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 18.05.2019 22:24:54

Domžale VZELE CELJU točko na najbolj NEVERJETEN NAČIN! Mura pa je še boljše volje ...

Jurij Kodrun
Nogometaši Domžal in Celja so se v tekmi 34. kroga Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:1).

* Športni park Domžale, gledalcev 500, sodniki: Žnidaršič, Švarc in Kalan.
* Strelca: 0:1 Vizinger (24.), 1:1 Nicholson (85.).
* Domžale: Santini, Vetrih (od 90. Žužek), Klemenčič, Ibričić, Mujan (od 69. Podlogar), Sikošek, Nicholson, Dobrovoljc, Rom, Gnezda Čerin, Vuk (od 59. Hodžić).
* Celje: Rozman, Cvek, Travner, Pungaršek, D. Štraus, Pišek, Kerin (od 72. Ibišević, od 86. R. Štraus), Brecl, Stojinović (od 46. Benedičič), Vizinger, Zaletel.
* Rumeni kartoni: Ibričić, Sikošek, Nicholson; Zaletel.
* Rdeč karton: /.

Domžalčani so sredi tedna z zmago proti Olimpiji potrdili uvrstitev v evropska tekmovanja, tudi proti Celju pa so odigrali novo dobro tekmo in osvojili zasluženo točko. Bržčas se s tem strinjajo tudi v celjskem taboru, kjer so sicer dva kroga pred koncem v težkem položaju v lovu na Evropo, a so pokazali novo všečno predstavo.

V peti minuti je bilo v kazenskem prostoru Domžal zelo vroče. Celjani so imeli kot, po podaji Denija Štrausa je Jure Travner atraktivno poskusil s peto, zadel pa prečko. Dve minuti kasneje je z lobom poskusil Luka Kerin in za malo zgrešil cilj.


V 10. minuti je za Celje z glavo poskusil Nino Pungaršek, v 11. za Domžale Amedej Vetrih. Domžale so bile nevarne v 21. minuti, ko je Tonči Mujan močno podal pred gol, žoge pa nihče od njegovih soigralcev ni pospravil v gol.

V 24. minuti pa so Celjani z dvojno podajo izigrali domžalsko obrambo, Dario Vizinger pa je z roba kazenskega prostora zadel devetič v sezoni.

Vuk je v 36. minuti z levega roba kazenskega prostora meril mimo daljše vratnice, v 38. minuti pa je vročo situacijo v kazenskem prostoru, ko je akcijo zaključil Gregor Sikošek, blokiral Žan Zaletel. Ista igralca sta bila glavna akterja v 42. minuti - Sikošek je znova streljal, Zaletel pa je podstavil glavo in svojo ekipo rešil iz težav.

Prvi strel v drugem polčasu so sprožili Celjani, Žan Benedičič je meril previsoko. Precej bolj nevarno je bilo na nasprotni strani igrišča, ko je v 62. minuti s prostega strela poskusil Senijad Ibričić, Matjaž Rozman pa se je izkazal z lepo obrambo. Celjski vratar je bil še enkrat na mestu v 69. minuti, ko je z močno z glavo streljal Gaber Dobrovoljc.

Domžalčani so vse moči usmerili v napad in lov na izenačujoči zadetek. Do njega so prišli v 85. minuti, ko so po igranju z roko v kazenskem prostoru Žana Zaletela dobili enajstmetrovko. Žogo si je nastavil Ibričić, ki pa ni streljal na gol, temveč je žogo podal do Shamarja Nicholsona, ki jo je poslal mimo Rozmana.

Celjane v 35. krogu čaka lokalni derbi z Rudarjem iz Velenja, Domžale bodo prav tako v sredo igrale proti Triglavu.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike