Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.04.2019 08:54:19
Deli članek:

Kenan Pirić spregovoril o zadetku Vilerja, ki mu še zdaj ne da miru! GOTOVO MI GA ... (video)

Drago Wernig - Taka

Zdaj standardni vratar Maribora je pred slabima dvema letoma stal v vratih Zrinjskega, ko je Maribor v sezoni 2017/18 tudi po zaslugi njegove napake napredoval v tretji krog kvalifikacij za ligo prvakov.

Zrinjski je v Maribor prišel po porazu na domači tekmi (1:2) in nato odlično začel dvoboj v Ljudskem vrtu in hitro povedel.

Nato pa je na sceno stopil Mitja Viler in z zadetkom (podajo) premagal ne ravno najbolje postavljenega Pirića za 1:1 in napredovanje Maribora v naslednji krog kvalifikacij. 

Slednji je v nedavnem intervjuju za Dnevnik razkril, kako mu je šele trening v Mariboru odprl vrata v svet nogometnih vratarjev. Obenem pa je pokomentiral zadetek, ki je tlakoval pot vijoličastim v elitno ligo prvakov v sezoni 2017/18.

"Haha, gotovo mi ga ne bi dal. Takrat sem malo precenil žogo, pričakoval sem predložek, zagnal sem se v prostor in prejel gol," je dejal 24-letnik iz Tuzle. 

Pred tem je poudaril, kaj vse se je zanj spremenilo, ko ga je v roke dobil vratar trenerjev pri vijoličastih Mitja Pirih. 

"Dokler sem bil še v Bosni in Hercegovini, me tega pač nihče ni učil. Saj sem dobil neko osnovno znanje, toda tukaj sem spoznal, kako široko je vratarsko znanje. Novih informacij je bilo toliko, da sem se iz treninga v trening morda celo začel izgubljati. Naenkrat nisem vedel ničesar več, kje naj se postavim, kako naj branim. Način branjenja, ki ga zahteva Pirih, je bil zame nov. Ampak sem vesel, da sem zahtevano nato hitro usvojil. Zdaj lažje branim," je še povedal Pirić, ki je v letošnji sezoni zelo dostojno v vratih zamenjal Jasmina Handanovića.