favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 20.04.2019 17:17:57

Od Mure pa do Triglava oziroma kako je Triglav ohladil Muro (fotogalerija)

Martin Metelko
Nogometaši kranjskega Triglava so na današnji tekmi 28. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro z 2:1 (0:1).

* Športni center, sodniki: Tkalčič, Kordež, Šumer.
* Strelca: 0:1 Šušnjara (29.), 1:1 Majcen (61./11 m), 2:1 Majcen (68./11 m).
* Triglav: Arko, Rogelj, D. Kryeziu, E. Kryeziu, Mlakar, Svraka (od 85. Gajić), Mertelj, Kumer, Tijanić, Žurga (od 80. Hasanaj), Majcen (od 90. Crnov).
* Mura: Obradović, Kous, Bošković, Maruško, Sturm, Kozar, Lorbek (od 78. Čerimagić), Horvat (od 65. Karničnik), Kouter, Šušnjara (od 75. Sirk), Maroša.
* Rumeni kartoni: E. Kryeziu, Arko; Šturm, Maroša, Šušnjara, Kouter.
* Rdeči karton: /.

Kranjčani so po treh porazih v nizu končno okusili slast zmage na prvoligaški sceni, na kolena pa so spravili v zadnjem času zelo vroče tekmece iz Murske Sobote. Ti so pred današnjim gostovanjem v gorenjski prestolnici na zadnjih petih tekmah dosegli štiri zmage in en neodločen izid, po današnjem porazu pa zapravili idealno priložnost, da se zavihtijo na tretje mesto prvenstvene lestvice. Triglavani so po deveti zmagi v tej sezoni napredovali na sedmo mesto in imajo dve točki več od Velenjčanov, ki bodo danes gostovali pri vodilnemu Mariboru.

Prekmurci so odločno začeli obračun v gorenjski prestolnici. Pobuda je bila na njihovi strani, najbolj aktiven pa je bil Alen Kozar, ki je v 7. in 10. minuti sprožil močna strela z razdalje, a njegova poskusa nista bila dovolj natančna.


Nato je v kranjskem športnem centru nastopilo krajše zatišje, igra je v glavnem potekala med obema kazenskima prostoroma, v 27. minuti pa so nogometaši iz Murske Sobote vendarle dosegli vodilni gol. Levji delež je opravil Nino Kouter, ki je z desne strani poslal oster in natančen predložek do Luke Šušnjare, ta pa je iz neposredne bližine po strelu z glavo zadel za 1:0.

Le dve minute kasneje so varovanci gostujočega trenerja Anteja Šimundže izpeljali novo obetavno akcijo, strel Kozarja z roba kazenskega prostora pa je za las zletel mimo vrat domačega vratarja Jalna Arka.

Sobočani so tudi v končnici prvega polčasa imeli vse niti igre v svojih nogah, vseskozi so ogrožali kranjska vrata, najbolj nevarno akcijo pa so uprizorili v 39. minuti, ko se je po bliskovitem (pol)protinapadu v sijajni priložnosti znašel Kouter, po njegovem strelu pa se je izkazal Arko.

Kranjčani so v drugem polčasu zaigrali veliko bolje. Njihova želja po spremembi izida je bila očitna, predvsem učinkovito pa so zaigrali med 61. in 68. minuto, ko so dosegli dva gola z 11-metrovke. Obakrat je z bele točke v polno zadel najboljši strelec kranjske zasedbe Luka Majcen. Prvo 11-metrovko je zakrivil Nik Lorbek, drugo pa Amadej Maroša.

Prekmurski nogometaši so od tega šoka niso več pobrali. V zadnjih dvajsetih minutah so sicer skušali doseči vsaj neodločen izid, a se jim namera ni posrečila. Do spremembe ni prišlo po dveh priložnostih Roka Sirka, enkrat je z razdalje poskušal tudi rezervist Armin Čerimagić, a tudi varovanci domačega stratega Dejana Dončića so zapravili dve izjemno lepi priložnosti za prepričljivejšo zmago. V 83. minuti je dvakratni strelec Majcen po strelu z roba kazenskega prostora zadel okvir vrat, še lepšo priložnost pa je imel pet minut kasneje po bliskovitem nasprotnem protinapadu David Tijanić, njegov strel pa je z velikimi težavami zaustavil gostujoči vratar Matko Obradović.

Mura se bo prihodnji teden kar dvakrat pomerila z Mariborom. V sredo, 24. aprila, bo igrala povratno polfinalno tekmo v pokala Slovenije, v nedeljo, 28. aprila, pa še tekmo 29. kroga PLTS. Triglav bo v prihodnjem krogu v soboto, 27. aprila, gostoval pri Aluminiju.

Značke: nogomet, dp

Članki iz rubrike