Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Robert Balantič
Robert Balantič
0 19.04.2019 08:08:48

MOČNO SPOROČILO z vrha: Če MURA ne bo TAKŠNA, me NE BO v MURI!

Aleš Cipot/Fotolens
Prvi mož črno-belih Robert Kuzmič o dozdajšnjih dosežkih Anteja Šimundže in njegovih varovancev, ciljih, načrtih in še čem.

Ante Šimundža in njegovi varovanci v zadnjem času igrajo odlično. Na zadnjih petih tekmah so štirikrat zmagali in enkrat igrali neodločeno, poleg tega je njihova mreža ostala nedotaknjena. Navijači so upravičeno navdušeni, zadovoljstva pa razumljivo ne skriva niti prvi mož črno-belih. "S prvim delom spomladanskega dela sezone sem izredno zadovoljen. Dejstvo je, da dosegamo dobre rezultate, hkrati je nadvse pomembno, da smo ustvarili pravšnje ozračje v celotnem klubu, ugled katerega smo v preteklem obdobju dvignili na še višjo raven. Tako v Sloveniji kot tudi širše. Poleg tega je seveda izjemnega pomena, da nas spremljajo navijači, ki so posebna zgodba, njihova podpora nam pomeni ogromno. Trud, ki ga vlagamo, se nam obrestuje. Vse skupaj je lep dokaz dozdajšnjega dela, ki sledi ciljem, te si prizadevamo uresničevati po korakih," je dejal Robert Kuzmič.

kuzmic ac
Aleš Cipot/Fotolens

Ne, plošče ne bomo obrnili

Številni so prepričani, da je osnovni namen že dosežen in da obstanek nikakor ni več vprašljiv. Mura je na četrtem mestu na lestvici z zgolj točko manj od tretjih Domžal, toda v Fazaneriji se razpravam o boju za mednarodno prizorišče izogibajo kot hudič križa. Retorika ostaja nespremenjena, saj Prekmurci nočejo niti pomisliti, da bi morda ’obrnili ploščo’. "Ne, plošče ne obračamo in je niti ne bomo. Cilji se postavijo pred sezono in vztrajno jim sledimo, obenem v niti enem trenutku ne smemo zanemariti spoznanja, da nas do konca prvenstva čaka še devet tekem. Na voljo je še 27 točk, zgodi se lahko marsikaj. Zato ostajamo pri svojem razmišljanju, del katerega je tudi to, da smo osredotočeni zgolj in samo na vsako naslednjo preizkušnjo z namenom odigrati jo čim bolje. Zdaj nas zanima le sobotno gostovanje v Kranju, kjer želimo narediti naslednji korak proti uresničitvi osnovnega namena. Če bi se nam na koncu morda izšlo še kaj več, kot smo si zastavili, pa toliko bolje. Ne dvomite o tem, da bomo morebitno priložnost zgrabili z obema rokama. To, da vztrajamo pri takšni miselnosti, ne pomeni, da smo premalo ambiciozni. Niti po naključju. Vedno želimo zmagati, vendar se prav tako zavedamo naše trenutne stvarnosti," je pojasnil predsednik soboškega prvoligaša.

Med najboljše tri v Sloveniji

Ampak aktualna sezona je bržčas pravšnja za postavljanje trdnih temeljev za spogledovanje z vrhom v bližnji prihodnosti, mar ne? "Vsekakor. Rastemo iz meseca v mesec, iz kroga v krog in po najboljših močeh se bomo trudili, da bi bilo tako tudi v prihodnje. Rastemo kot klub. V tekmovalnem smislu v mislih nimam le članske ekipe, ampak tudi mlajše selekcije, na vseh področjih poskušamo do zdaj storjeno nadgrajevati. In da, to je gotovo temelj za nadaljnjo rast in vztrajanje pri strategiji, ki smo si jo zastavili in za katero se zavzemamo," je poudaril Robert Kuzmič in razkril, kje želi videti Muro čez nekaj let: "V naših srednjeročnih ciljih je, da bi bila Mura med najboljšimi tremi slovenskimi klubi, kar posledično seveda prinaša uvrstitev v evropska tekmovanja. Popolnoma jasno je, da želimo biti prej ali slej vsaj blizu vrha ali na njem, toda nočemo prehitevati. Za največje izzive je treba biti ustrezno pripravljen, toda še enkrat: če se nam bo še v tem prvenstvu ponudila priložnost, da bi se zavihteli visoko, bomo nedvomno storili vse, da bi jo izkoristili."

Ne morem reči, da nas preseneča

Čeprav je še v prejšnji sezoni tekmovala med drugoligaši, Mura kot celota med elito deluje nadvse prepričljivo. Takšen scenarij ali potek dogodkov marsikoga preseneča. "Ne morem reči, da preseneča tudi nas. Iz preprostega razloga – ker se trudimo za to, da bi bili dobri, uspešni, in v vse to vlagamo veliko energije. Tako bo tudi v prihodnje, vendar se ne slepimo, da smo nalogo že opravili. Zavedamo se, kako zelo nepredvidljiva so nogometna dogajanja. V trenutku se lahko vse skupaj postavi na glavo, zato moramo vztrajati na dozdajšnji poti, je pa seveda res, da je zdaj vse skupaj videti lepo. Ampak trenutna podoba lestvice nas ne bo zavedla," zagotavlja predsednik.

Velik izziv bo tudi posodobitev prekmurskega nogometnega hrama. "Letos je ključnega pomena opraviti nekaj manjših del, opraviti moramo določene kozmetične popravke, predvsem pa je treba pripraviti idejni projekt za celotno Fazanerijo, ki bo osnova za naslednje srednjeročno obdobje, v katerem bi stadion po etapah dobil končno podobo," je dejal Robert Kuzmič, ki ne dvomi o podobi igralske zasedbe v prihodnje pod njegovim ’poveljstvom’. "Vztrajati moramo pri čim boljšem delu v mlajših selekcijah in vzgajati fante za člansko ekipo. To je nujno zlo. Brez svoje šole, brez svojih igralcev v prvem moštvu bo Mura brez duše. Če bi bilo tako, tudi mene ne bo! Mura mora ostati klub s prekmursko dušo."

kuzmic

Članki iz rubrike