reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
8 21.03.2019 11:01:26

Športni direktor Olimpije želi 'hrvatizirati' ljubljanski klub! Ne boste verjeli, kaj bo storil!

Martin Metelko
Bo v Olimpiji odslej še več Hrvatov?

Športni direktor Olimpije Fabijan Komljenović je za Večernji list odgovarjal na vprašanja o Olimpiji. In med drugim spregovoril tudi o tem, da želi v zmajevem gnezdu imeti izjemno nogometno šolo, boljšo celo od tiste iz Dinama. 

"Moja poslovna strategija je zgraditev mladinske šole. Pravi trenerji, ki bodo selekcionirali mlade igralce za prvo ekipo oziroma za prodajo na evropskem tržišču. Želim narediti akademijo, ki bo najboljša v regiji. Želim celo premagati Dinamo. Najpomembnejša bo selekcija trenerjev. Ne bojim se izzivov. Pripeljali bomo najkakovostnejše igralce v celi regiji. Poskušali bomo biti najhitrejši," je dejal Komljenović. 



In namignil, da bo angažiral hrvaške trenerje. "Seveda bom angažiral tudi hrvaške trenerje. Imamo vrhunske strokovnjake, toda ne morem vse kar takoj zamenjati. Moja prioriteta je preizkusiti izobražene, mlade slovenske strokovnjake, ki bodo razvijali slovenski nogomet. Slovenija mi je dala priložnost, zato želim nekaj narediti in za seboj nekaj pustiti. Zadovoljen bi bil, če bi pustil za seboj red in disciplino. Naj govorijo, da je Hrvat Komljenović nekaj naredil," pravi športni direktor Olimpije. 

Ki bi lahko v člansko moštvo pripeljal še kakšnega Hrvata. V tem trenutku za Olimpijo igrajo Dino Štiglec, Antonio Lukanović in Matija Orbanić. "Seveda so mi zanimivi hrvaški nogometaši. Toda v tem trenutku raziskujem slovensko tržišče," je še dejal Komljenović. 

Članki iz rubrike