Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

jb
jb
1 20.03.2019 21:07:48

Ali spite mirno bodoče zvezde REALA in BARCELONE? Slovenci šokirali EVROPO, rezultat proti Španiji MOČNO ODMEVA

Drago Wernig - TAKA
Tako mladinska kot tudi kadetska reprezentanca Slovenije sta včeraj začeli drugi del kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Selekcija do 19 let je presenetila, da bi težko bolj.

Lahko bi rekli celo: senzacija! Sedemkratni mladinski evropski prvaki Španci so naleteli na – slovensko mino! Ali tudi: saj ni res, pa je. Vsi so bili prepričani, da bodo mladi Španci razbili vrstnike iz Slovenije, toda … Toda bodoči zvezdniki Reala in Barcelone, pa še kakšnega drugega uglednega španskega prvoligaša, so naleteli na zid, ki ga niso uspeli preskočiti. Številni kritiki v deželici na sončni strani Alp sicer trdijo, da bera v mladinskem pogonu nikdar ni bila slabša … Toda morda bi se morali zamisliti, kaj sploh govorijo. Že res, da se zgodi slab dan. In ni vrag, da so ga Španci zares imeli. A ko te ne porazijo Ferran Torres (43 tekem za člansko ekipo Valencie!) in druščina, potem pač preprosto ne moreš biti slab. Oziroma v tem primeru si dober. Španci so v uvodnem krogu odločilnega dela kvalifikacij za EP, ki bo letos v Armeniji, sicer povedli, potem ko je v 56. minuti enajstmetrovko v zadetek spremenil član Barcelone Abel Ruiz. Španija je prednost zadržala do sodnikovega podaljška, ko so Slovenci pičili kot kobra. V 91. minuti je za sila presenetljiv končni izid 1:1 poskrbel član Olimpije Oliver Kregar, za katerim so nori dnevi. Najprej je v članski ekipi Olimpije debitiral na večnem derbiju, zdaj je še ukradel zmago Špancem … Zanimivo, obe ekipi sta tekmo končali z izključenim nogometašem. Četa Agrona Šalje je že v 29. minuti ostala brez Tamarja Svetlina iz Domžal, devet minut kasneje je moral predčasno pod prho tudi Sergio Gomez, ki ima sicer za sabo že nekaj nastopov v članskem moštvu dortmundske Borussie. Mladi Slovenci bodo naslednjo tekmo odigrali v soboto, ko se bodo pomerili z Nizozemsko, na EP vodi le prvo mesto.

Obžalovali bodo še zelo dolgo
Medtem so kadeti odločilni del kvalifikacij za EP, ki bo letos na Irskem, začeli s porazom. Presenetljivim, če smemo dodati. Na kolena so jih namreč spravili Islandci, ki pred začetkom nikakor niso veljali za favorite. Za četo Aleksandra Radosavljevića so bili vseeno premočni. David Johannsson in Jon Gisli Gislason sta že v prvem polčasu zadela za 2:0, Vanja Panić iz Olimpije je v 82. minuti zgolj omilil poraz Slovenije. Ta bo s kvalifikacijami nadaljevala v soboto, ko se bo pomerila z Belorusijo, ki je v prvem krogu remizirala z Nemčijo (1:1). In prav zaradi tega presenetljivega rezultata bodo Slovenci še dolgo obžalovali zapravljeno … Na turnir se uvrstijo zmagovalci osmih skupin in tudi sedem drugouvrščenih.



DRUGI DEL KVALIFIKACIJ ZA EVROPSKO PRVENSTVO
Reprezentanca do 19 let
SLOVENIJA – ŠPANIJA   1:1 (0:0)
Reprezentanca do 17 let
SLOVENIJA – ISLANDIJA  1:2 (0:2)

Značke: slovenija, španija

Članki iz rubrike