renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

turisti Svet24.si

Hrvati iščejo odgovore: »Zakaj imamo letos tako...

Lorella flego Svet24.si

FOTO: Vroče znane Slovenke: seksi 40-letnice

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

nu
nu
0 20.03.2019 20:52:44

NAJEŽILA SE VAM BO KOŽA! Kako so se v Argentini poklonili nesrečnemu Emilianu Sali (foto)

Profimedia
Tragedija argentinskega nogometaša Emiliana Sale, ki je tragično preminul v letalski nesreči, je dobila svoj epilog tudi v njegovi rodni Argentini.

Sala je bil iz province Santa Fe v Argentina. Sala je pustil pečat v Španiji, ko je igral za Club Soledad, v Franciji, ko je brcal za Orleans, Niort in nazadnje Nantes. Toda preden je lahko zaigral prvo tekmo za novi klub Cardiff, se je tragično ponesrečil.

Zdaj pa so se spominu na Salo poklonili tudi pri njegovem matičnem klubu San Martín de Progreso, ki igra v regionalni ligi Liga Esperacina de Fútbol v Santa Feju. Sala se je klubu pridružil pri štirih letih in v njegovo čast so pri klubu izdelali spominski dres, ki bo počastil njegov spomin. Dres je v značilni rdeče-črni klubski barvi s 93 tankimi črtami, ki so simbol za 93 zadetkov Sale, ki jih je dosegel v profesionalni karieri. Na hrbtni strani dresa je fotografija Sale z napisom: "Toujours Emi por siempre". San Martin se je tudi odločil, da preimenujejo njihov stadion v stadion Emiliana Sale, na sobotni tekmi pa je imela Salina družina čast, da izvede začetni udarec. 

Članki iz rubrike