900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
0 15.03.2019 09:53:30

STIPE BALAJIĆ pred DERBIJEM poslal sporočilo v LJUDSKI VRT in poudaril: Res govorimo tako, ampak ...

Martin Metelko
Legenda v pravem pomenu besede. Takšen status si je v igralskih časih v Ljudskem vrtu pridobil Stipe Balajić, ki ostaja edini igralec Maribora z upokojeno številko dresa (19).

Ko je branil barve vijoličastih, je Stipe Balajić seveda odigral številne večne derbije in spominov na spopade z Ljubljančani je ogromno. "Spomini na obračune z večnim tekmecem so zelo prijetni. V tistih časih smo imeli premoč nad Olimpijo, bili smo precej uspešnejši. Natančne statistike ne poznam, a menim, da smo imeli vsaj okrog 70 odstotkov zmag. Ljubljančani so bili v zatonu, ubadali so se s precejšnjimi težavami, ki so privedle celo do tega, da smo jih pogrešali med elito. Prav tako kot kuliso, ki vedno znova zaznamuje dvoboje med Mariborom in Olimpijo," je uvodoma povedal nekdanji kapetan vijoličastih.

Derbi je vedno nekaj posebnega. "Da, to vsekakor drži. Čeprav vedno znova poudarjamo, da je pomembna vsaka tekma, je dvoboj z Olimpijo vendarle nekaj več. To so tekme, za katere se dela, trenira, za katere se živi. Zmaga pomeni ogromno, tako za igralce kot za klub in navijače. Vložek je vedno velik, ne glede na položaj na lestvici."

Mariborčani imajo v pričakovanju vročega obračuna zelo dobro izhodišče, naskok desetih točk na vrhu lestvice nikakor ni zanemarljiv. Mnogi so prepričani, da je prvenstvo že odločeno. "Prednost je zajetna, to je popolnoma jasno, ampak saj veste, da je previdnost mati modrosti. Dokler se igra … Nič ni odločeno, dokler obstaja tudi kakšna druga možnost, četudi zgolj teoretična. Do konca prvenstva je še veliko tekem, zgodi se lahko marsikaj, zato morajo Mariborčani ohranjati stoodstotno osredotočenost; najprej na derbi, nato na vse druge preizkušnje. Med spremljanjem lige sem se prepričal, da ima Olimpija prav tako kot Maribor dobro ekipo. Na sporedu sta še dva derbija, to je šest točk, in hitro se lahko marsikaj spremeni. Ljubljančani še vedno upajo, kar je povsem razumljivo; to je športno," Stipe Balajić pošilja opozorilo v štajersko prestolnico. "Še enkrat pa poudarjam, da je prednost velika, Maribor je v odličnem položaju in verjamem, da bo to znal unovčiti," je pristavil nekdanji ljubljenec navijačev pod Kalvarijo.

V Stožicah ga ne bo, saj mu obveznosti prihoda v Ljubljano ne dovoljujejo, a bo nestrpno pričakoval informacije z največjega slovenskega stadiona. "Pričakujem oziroma upam, da bodo gledalci dobro napolnili tribune in spremljali tekmo na primerni kakovostni ravni. Seveda so moje simpatije na strani vijoličastih, toda kot igralec sem Olimpijo vedno spoštoval in jo še vedno," je zatrdil 50-letni Dalmatinec, ki se je po krški zgodbi znova vrnil na trenersko klop. Pred nadaljevanjem drugega dela sezone je prevzel vodenje hrvaškega drugoligaša Dugopolja in začetek pomladi je bil izjemno uspešen, saj imajo Stipe Balajić in njegovi varovanci po dveh tekmah stoodstotni izkupiček. Najprej so na Poljudu z 2:0 premagali drugo ekipo Hajduka, prejšnji konec tedna pa so bili na svojem čudovitem stadionu z 1:0 uspešnejši od Kustošije. "Začetek je zares obetaven, s šestimi točkami smo se povzpeli na peto mesto na lestvici z dobrimi obeti, da bi bili lahko uvrščeni še bolje. Imamo mlado ekipo in užitek je delati z ambicioznimi fanti."

Članki iz rubrike