900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ro
ro
0 08.03.2019 17:02:04

Nekoč je BLESTEL v LJUDSKEM VRTU, zdaj bo GROZIL vijoličastim. ETIEN VELIKONJA napoveduje …

Jurij Kodrun
Izkušeni napadalec se vrača pod Kalvarijo.

Vrnil se je na slovensko prizorišče, vrnil se je v Novo Gorico in vrnil se je v svojem slogu. Z goli! Etien Velikonja se je v uvodnih 180 spomladanskih minutah kar trikrat vpisal med strelce, toda ob spoznanju, da štirikratni prvaki še niso osvojili točke, se zadovoljstvo zaradi osebnega dosežka prepleta s precejšnjo mero grenkega priokusa.

Po slabem začetku drugega dela sezone ozračje v slačilnici najbrž ni idilično oziroma je zaznati tudi nekaj živčnosti. "Mislim, da ni časa za paniko. Ne smemo zanemariti, da je bilo ob precej slabih stvareh vendarle tudi precej dobrih. In tiste, ki so slabše, je mogoče popraviti, jih izboljšati, kar me navdaja z optimizmom," je odločen Etien Velikonja, ki se bo v soboto vrnil v Ljudski vrt. Za Goričane gostovanje v štajerski prestolnici najbrž ne prihaja v idealnem trenutku. Ali pač? "Vsaka tekma je zgodba zase, je zahtevna. Mogoče pa je Maribor prišel v pravem trenutku! Kdo ve? Kolikor sem spremljal, tudi vijoličasti še niso v formi, ki bi jih zadovoljila. Gotovo nas čaka nadvse zahtevna preizkušnja, a verjamem, da smo sposobni odigrati zelo dobro. Kaj nam bo to prineslo, bomo videli."

Maribor je pod pritiskom uspeha, v pričakovanju večnega derbija je zmaga tako rekoč nujno zlo. Mogoče je to primorska priložnost? "Ah, Maribor mora zmagati na vsaki tekmi. Vedno. To je nekaj običajnega, na to je navajen, toda na tekmece se kljub vsemu ne smemo preveč ozirati. Gledati moramo nase in storiti vse, da bi v čim večji meri izpolnjevali naše naloge. Graditi moramo na dobrih stvareh, ki smo jih pokazali do zdaj, predvsem pa se ne smemo prestrašiti," je odvrnil Etien Velikonja.

Včasih je blestel v vijoličastem dresu, a zaradi tega jutrišnji dvoboj zanj ni nič posebnega. "Vedno se je lepo vrniti v Maribor in igrati v Ljudskem vrtu. Ozračje na stadionu bo gotovo dobro in upam, da bo takšna tudi tekma, da bo gledljiva in da bomo tako igralci kot gledalci uživali v nogometu. Da bi bili občutki zaradi Maribora kaj posebnega, da bi čutil kakšen pritisk, to pa ne. Preprosto grem uživat z namenom odigrati čim boljšo tekmo."

Članki iz rubrike