Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
3 08.03.2019 13:34:04

Prekmurska REVOLUCIJA: Muri se obeta VEČJI STADION, Fazanerija bo sprejela ...

Aleš Cipot/Fotolens
V Murski Soboti imajo zelo ambiciozne načrte.

Zdaj, ko se nad soboškim stadionom naposled bohotijo žarometi, je vse več govora o nadaljnji posodobitvi Fazanerije. O tem sta pred sobotno tekmo navsezadnje govorila tudi prvi mož Mure Robert Kuzmič in župan Murske Sobote Aleksander Jevšek. Kakšni so nadaljnji načrti? "Naslednji korak je projektna dokumentacija in pridobitev gradbenega dovoljenja za celovito prenovo Fazanerije, vzporedno s tem bomo poskušali poiskati primeren prostor za klubski vadbeni center. O tem, kaj bo kdaj prišlo na vrsto, kdaj bodo zagotovljena finančna sredstva, je težko razpredati. Najverjetneje gre za obdobje od treh do petih let," je odvrnil Robert Kuzmič.


V zadnjem času je bila največkrat omenjana povezava glavne in severne tribune, ampak … "Imamo idejni projekt za celotno Fazanerijo, dela bi vsekakor potekala po etapah. Prioriteta je prestavitev igrišča in prenova travnate površine, nato povezava glavne in severne tribuno, dogradnja ostalih tribun, urediti je treba tudi dovozne poti in še bi lahko našteval. Zadeva je kar kompleksna, glavni namen pa je stadionu zagotoviti končno in tudi sodobno podobo."

Vse to bi seveda pomenilo precejšnjo povečanje kapacitete. Koliko gledalcev naj bi sprejela nova Fazanerija? "Okrog osem tisoč, kar je po mojem mnenju za našo regijo več kot dovolj," je razkril Robert Kuzmič.

Članki iz rubrike