Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
il
il
28.02.2019 08:21:16
Deli članek:

Kakšne besede! Zahovića NIHČE ne upošteva! Na koncu si lahko to predstavljam le na dva načina …

Drago Wernig - TAKA

Tekma Olimpije in Krškega še naprej buri duhove.

Na Stadionu Matije Gubca se še ni poleglo razburjenje, ki so ga prinesli dogodki na nedeljskem obračunu z Olimpijo. Gostje so slavili s 4:1, domači pa so nezadovoljni nad sojenjem Andreja Žnidaršiča, ki jim po njihovem mnenju ni pustil, da bi sami odločali o svoji usodi.

Po mnenju Krčanov sodnikov kriterij pri dosojanju prekrškov ni bil enakovreden za obe ekipi. Še posebej sta jih zmotila po njihovem mnenju prehitro dosojena enajstmetrovka nad Stefanom Savićem, po katerem so gostje povedli z 1:0, in zadetek Jucieja Lupete za 1:3. Prepričani so, da je portugalski napadalec – preden je žogo pospravil v prazno mrežo – storil očiten prekršek nad vratarjem Markom Zalokarjem, toda sodniška piščalka je ostala nema.

Dodatnega olja na ogenj je prilil tudi športni direktor Maribora, ki je v ponedeljek govoril o enosmernem prometu na tekmah Olimpije, pri čemer da ne bi pomagal niti VAR. Na njegove besede pa se je v tiskani izdaji časopisa Ekipa SN zdaj odzval direktor Krškega Antoni Brdik. »Zlatko Zahović in tudi nekateri drugi akterji v slovenskem nogometu že nekaj časa opozarjajo na te stvari, vendar jih nihče ne upošteva; videti je, kot da bi bili vsi gluhi za to. Glede izjave Zlatka Zahovića sem mnenja, da gre za tako karizmo v slovenskem nogometu, da bi mu lahko ali celo morali prisluhniti vsi, tudi sodniška organizacija, se nad tem zamisliti in se v to malo bolj poglobiti,« je bilo v Brdikovem glasu mogoče občutiti ogorčenje, nato pa se je vrnil na nedeljsko preizkušnjo z aktualnim prvakom. »Verjemite mi, da sem si tekmo ogledal večkrat, in na koncu si vse skupaj lahko razlagam samo na dva načina. Mogoče je imel sodnik res slab dan, in močno upamo, da je bilo tako, v nasprotnem primeru pa je bilo vse skupaj narejeno namerno. Čudne stvari so se nam dogajale tudi v jesenskem delu, zato gremo težko mimo tega. Fantje si ne upajo več niti napasti okoli kazenskega prostora, da jim sodniki ne bi česa piskali. Sodniške odločitve dejansko krojijo usodo ljudi, ki so zaposleni v klubu, trenerja, njegovega pomočnika in igralcev, ki lahko zaradi tega ostanejo brez službe.«